בנקאות - העדר אסמכתא במידע שבאינטרנט

  • אי כתיבת אסמכתאות באינטרנט וריבית נוספת על נכיונות
    מלי | 21/02/2011 21:38

    בצפייה בחשבון הבנק באינטרנט,לא מצויינים אסמכתאות . במקומם יש את מספר הסניף ומספר החשבון. העסק מבצע הרבה נכיונות של צ'קים בבנק. הצ'קים של המוטב בלבד נכנסים למשמרת בבנק והכסף שניתן בתמורתם נקרא הלוואה. כשמגיע יום פרעון הצ'קים הם יוצאים ממשמרת ולאחר מכן מגיע החיוב של הצ'קים.לעיתים רבות יורד הצ'ק כשהוא מפוצל ל 2. אחד לאותו יום ואחד כעבור יום או יומיים. ואז מתווספת ריבית על חריגה שאנו רואים אותה בשורה נפרדת . לדוגמא חיוב של 0.24 אג'. לטענת הבנק זה קורה כי החשבון נמצא בחריגה ואז "המחשב לא יכול להוריד את ההלוואה" בהתחשב שלא רק שהעסק שלנו משלם עמלת שורה כ 900 שקל לחודש.אלא גם אין אפשרות לצפות באינטרנט באסמכתאות ואז אינך יכול להצליב בין סכומים שהורדו תחת הכותרת הו"ק הלוואה ולקשר אותם לנכיונות שבצעת ולצ'קים שנכנסו ממשמרת. למרות פנייתי לבנק לא מציינים באינטרנט את האסמכתאות. האם זה מותר לבנק לקחת ריבית נכיונות שכבר בוצעו ושולמה עבורם ריבית? מה לגבי השורות שאנו משלמים על הורדת כל האגורות שמתווספת?

    • בנקאות - העדר אסמכתא במידע שבאינטרנט
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/02/2011 21:55

      שלום רב, יש היגיון בטענתך. פני למפקח על הבנקים בענין. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות