בנקאות - טעות בחיובי ישראכרט

  • תביעה נגד ישראכרט על חיובים שנעשו בטעות
    גיל | 12/01/2011 21:29

    מר אבי שלום רב.לאחרונה קיבלתי את פירוט החיובים השנתי מהבנק וגיליתי להפתעתי שבכל חודש חויבתי ע"י חברת ישראכרט בכמה מאות שקלים למרות שמעולם לא הייתי לקוח של ישראכרט.בבירור שערכתי עם הבנק שלי(בנק לאומי) מסתבר שישראכרט מחייבים אותי בכל חודש מאז 2009!. מסתבר שחברת ישראכרט נתנה לבנק מספר חשבון של לקוח שלה השונה משלי בספרה אחת וגם הוא לקוח של אותו סניף בנק.פניתי לחברת ישראכרט והם אומרים לי שהנושא בטיפול כבר שבוע ולא חוזרים אליי.חשוב לציין שאני סטודנט עם הכנסה של מאות בודדות בכל חודש כאשר הוצאות הכרטיס של ישראכרט גדולות מהוצאות האמת שלי.אני מבין כמובן שחטאתי בתמימות שלא בדקתי את החיובים שלי אבל נאלצתי להוריד את רמת החיים שלי באופן משמעותי במשך שנתיים שבהם נאלצתי לוותר על הרבה דברים בגלל המינוס החונק.כמו כן נאלצתי לשלם קנסות איחורים רבים לבנק שלי על חודשים שבהם חרגתי ללא ידיעתי ובגלל החיובים הפיקטיביים.אני מאמין שבסופו של דבר ישראכרט יחזירו לי רק את הכסף שנלקח ממני בטעות במשך השנים אבל הם לא ישלמו על הנזקים הקשים שהטעות שלהם גרמה לי.ברצוני לדעת את מי עליי לתבוע על עוגמת הנפש והפגיעה ברמת החיים שלי,האם את חברת ישראכרט על שלקחה ממני כספים שלא כדין או את בנק לאומי על שלא שמרו על הכסף שלי כראוי?כמו כן על מי מוטלת החובה להחזיר לי את קנסות האיחורים הרבים ששילמתי?הסכום הכולל שישראכרט לקחה מחשבוני מסתכם בכ-10000 ש"ח וקנסות האיחורים הם כ 600 ש"ח.האם עליי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות?כמו כן ארצה לדעת מהו הסכום שאותו אוכל לתבוע מישראכרט ו\או בנק לאומי?דו"חות הבנק שלי מהשנתיים האחרונות מוכיחות את הירידה המשמעותית באיכות החיים כיוון שההוצאות שלי הצטמצמו מאוד מאז שהתחילו לחייב אותי.חשוב לציין שטרם קיבלתי את כספי חזרה וחשבוני בחריגה כבר שבוע.אין לי ניסיון בתביעות ובטח לא נגד חברות גדולות ואעריך מאוד את עצתך המלומדת לגבי המקרה שלי.בתודה מראשגיל

    • בנקאות - טעות בחיובי ישראכרט
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/01/2011 23:21

      שלום רב, יש לברר מי בדיוק האשם בחיוב השגוי, ולתבוע אותו. ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. קח בחשבון שסביר ביותר שאתה תשא בחלק מהנזקים להם אתה טוען במסגרת "אשם תורם", בכך שלא מנעת את המצב שאתה מתאר: מחד גיסא - סטודנט עם הכנסות נמוכות, ומאידך גיסא - מממן חיובים של מאות ש"ח בחודש , ללא בדיקה ו/או התרעה ?! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות