ארז

  • בקשת רשות להתגונן
    ארז | 02/12/2010 21:26

    שלום רב, אנו צריכים להגיש בקשה להתגונן לאחר שבנק תבע אותנו בסד"מ על יתרת חוב בתיק משכנתא.אחד הטענות שלנו הוא שהבנק אישר לנו סכום הלוואה מאוד גבוה שלא עמדנו בו (87% מערך הדירה) וכן אחרי שנתיים פרס לנו פיגורים וההחזרים קפצו ב2000 שקל שעוד יותר גרמו לנו להסתבך ולא לשלם.האם אוכל לטעון טענה כזו שהבנק לא הזהיר אותנו בכך ולא מילא חובת זהירות וגילוי כלפינו? מאז שפרסו לנו לא שילמנו כמה שנים משכנתא עד שמכרנו את הדירה כי לא היה מנוס. מה אוכל לטעון על כך כנגד הבנק? הרי הוא גם לא תבע אותנו כל השנים האלה והחוב רק טפח! עזרתך, תודה.

    • ארז
      יעל רומח | 05/12/2010 15:59

      ארז היקר ! ראה מה כתבתי לאורי לגבי הסדרים עם בנקים שלמעשה רק "מסדרים "אותם ולא את הלקוח . . יש תמיד צורך להיוועץ באדם שמוכח כמומחה לניהול בנקאי תקין המכיר את כל החוקים ויודע איך להתמודד עם בנקים . מומחה שכזה למעשה יותר חשוב מעורך דין שכן הוא מנחה את עורכי הדין לאחר שהוא בודק אם בכלל היה מותר לגבות את מה שנגבה והוא ייתן חוות דעת לבית המשפט . כדאי תמיד לשלם סכום של פגישת ייעוץ ולדעת איפה עומדים ואז לפעול.

    • בנקאות - רשות להתגונן כנגד מימוש משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/12/2010 21:46

      שלום רב, לא ברור מפנייתך האמנם חלפו מספר שנים בחוסר מעש מצד הבנק. אם אכן, אזי יתכן ותוכל לטעון משהו בענין. אם היו פניות מצד הבנק, אך אתם לא שילמתם, לא תוכל לטעון טענה רצינית בענין. רצוי שתפנה להתייעצות עם כל העובדות בפני עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות