בנקאות - עיקול בבנק כשאין חשבון

  • סגירת חשבון על ידי הבנק
    אלדד | 30/11/2010 15:39

    שלום רב , ניהלתי חשבון בדיסקונט חשבון שהוגבל לפני כשנה וחצי ונשאר חוב לבנק בסך 10000 ש"ח לפני כחודש הפקדתי לחשבון 23000 ש"ח וביקשתי למשוך את הכסף אך הבנק סירב לאחר קצת צעקות מצידי הבנק טען שהוא דורש עמלת עו"ד בסך 882 ש"ח לאחר דין ודברים חויבתי בעמלה בעל כורחי נשלחה לבנק אזהרה בדבר עמלה שלא לצורך והבנק הסכים לחזיר את הכסף בתמורה לאי תביעות מצידי , לבסוף לא חתמתי והכסף הוחזר אך החשבון נסגר בכוח על ידי הבנק , נכון לרגע זה מכיוון שאני מוחתם כלקוח בטיפול משפטי יש לי בעיה לפתוח חשבון , היום הייתי בבנק לאומי עד שהבנק כבר הסכים לפתוח חש"ן גיליתי כי קיים עיקול ולא ניתן לפתוח חש"ן , נשאלת השאלה הכיצד קיים עיקול מבלי שיש לי חש"ן בבנק לאומי וכן שאלה האם הבנק ראה רק תיק בהוצל"פ והתייחס לזאת כאל עיקול ולכן לא פתח לי חש"ן.

    • בנקאות - עיקול בבנק כשאין חשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/11/2010 22:42

      שלום רב, כותרת פנייתך הנה "סגיארת חשבון", אך תוכנה הנה בדבר "פתיחת חשבון". לענין העיקול - יתכנו שני מצבים:- 1. זוכה רשאי לעשות עיקול בכל הבנקים, אף אם אינו יודע אם יש שם חשבון. העיקול נשלח בהתאםוממילא הבנק יכול לדעת על העיקול עפ"י תעודת הזהות שלך (המופיעה בצו העיקול). 2. יתכן והבנק ידע זאת לא מצו עיקול אלא מדו"ח BDI- מאגר מידע כלכלי, בו רשומים פרטים אלו. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות