הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בנקאות - העברת כספי המשכנתא לחשבון שאינו של המוכר

  • המחאה בנקאית למוכר דירה
    נטע | 29/11/2010 14:43

    אבא שלי מוכר דירה שבבעלותו לקונים שיקחו משכנתא. לאחר חתימה על חוזה המכר הבנתי שהוא יצטרך לחתום על טפס שקשורים למשכנתא . מה עליו לעשות במידה ואין לו חשבון בנק והוא מעוניין שהכסף מהמכירה יעבור לחשבון של בנו. האם הבנק יכול להוציא המחאה בנקאית/העברה רק על שם המוכר או על אדם אחר שעליו הוסכם גם בחוזה המכר??? תודה.

    • בנקאות - העברת כספי המשכנתא לחשבון שאינו של המוכר
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/11/2010 11:45

      שלום רב, חובה לרשום זאת במפורש בהסכם המכר, ואני מציע לוודא מראש הסכמת הבנק לפעול בהתאם. ככל שיסרב, האלטרנטיבה הנה להפקיד בחשבון הנאמנות של עוה"ד של המוכר. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות