בנקאות - צרור שאלות ביחס לחובות לבנק

  • שאלה דחופה
    נטלי | 21/11/2010 09:47

    שלום לי ולבעלי יש הלוואות בסדר גודל של 360000 ש"ח שמפוזרות על 3 בנקים אנחנו מחזירים ביחד 5000 ש"ח בחודש ולאחרונה אנחנו לא עומדים בזה אני לא מצליחה למצוא עבודה, הגענו להסדר עם 2 בנקים על 1000 ש"ח בחודש ובנק שלישי שבו יש 3 הלוואות בסך 180000 ביקשנו לאחד להלוואה אחת של 1000 ש"ח, אנחנו כבר בפיגור שם השאלה שלי אם הבנק מסרב והם תובעים אותי האם הם יכולים לעקל לי את המשכורת? ואת חשבון הבנק או שזה הליך של הוצאה לפועל? ושאלה 2 -בבנק שהגעתי להסדר ואני משלמת בזמן בלי שום חריגה אני יכולה להפקיד את המשכורת? בלי בעיות אשראי וכו,,, למרות שבסניף אחר שלהם יש לי הלוואת הסדר ? אן הערה במחשב? ובאותו עינין רוב הסיכויים שאם הבנק יתבע אותי אבקש חקירת יכולת ואז אהיה מוגבלת של הוצאה לפועל, האם יש מניעה לבנק לעבוד איתי ? או שהם מחוייבים לתת לי לנהל חשבון? איפלו ללא אשראי ? רק הוראות קבע וחשבון בזכות? ( דרך אגב בנקט ללא משיכת יתר זה לא אשראי) סליחה על ריבוי השאלות צריכה עזרה דחוף

    • בנקאות - צרור שאלות ביחס לחובות לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/11/2010 10:04

      שלום רב, אשיב לשאלותיך לפי הסדר: 1. יש אפשרות לבצע עיקול עוד בשלב התביעה, כעיקול זמני לפני משלוח התביעה. ההליך די חריג, לא מבקשים אותו כדבר שבשגרה, וביהמ"ש לא נותן אותו כבדבר שבשגרה. בכל מקרה לא מוקבל שינתן צו על המשכורת לפני מתן פס"ד. בד"כ עיקולים אלו מבוצעים לאחר מתן פס"ד. 2.בבנק שחשבונך מסודר בו אין כל מניעה להמשיך ולהפקיד, אך קחי בחשבון שנושים אחרים עלולים להטיל שם עיקולים, ולכן לא רצוי להיות ביתרת זכות, אלא להשתמש במסגרת אשראי, ולו מינימאלית. 3. אם תהיי מוגבלת הוצל"פ, הדבר לא אמור למנוע המשך הפעלת החשבון. בסה"כ תהיי מנועה מלמשוך שיקים. ביחס לאשראי - הדבר תלוי אך ורק ברצון הבנק. אין מניעה משפטית לתת אשראי למי שמוגבל. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • שאלה נוספת חשובה
        נטלי | 21/11/2010 14:42

        תודה על התשובה המהירה ממש עזרת לי , רציתי עוד משהו קטן האם זה תקף גם למוגבל חמור? (כי עקב חקירת יכולת) ודבר שני בהסדר עם הבנק ביקשנו 1000 ש"ח כמו שאמרתי, בפגישה איתם הם הבהירו לנו שעדיף לבנק לקבל 100 ש"ח בחודש מהוצאה לפועל ולא לתת הלוואה שהיא ל 15 שנה בערך אפילו שזה 1000 ש"ח בחודש מה ההיגיון לא הבנתי?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 21/11/2010 23:04

          שלום רב, אכן, גם ביחס למוגבל חמור. לענין ההלוואה - הבנק לא נוטה להסכים לתת הלוואה מעבר ל- 5 שנים.לעיתים מסכים לקצת יותר. ל- 15 שנה הוא לא מסכים, אך אם ביהמ"ש כופה זאת עליו ע"י צו חיוב תשלומים נמוך, אין לו ברירה, ובלבד זה לא מרצונו. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות