בנקאות - שיק שחזר

  • שיק שנראה ככל הנראה שחזר אבל איש לא יודע דבר על כך
    חן כלפון | 18/11/2010 15:44

    שלום רב לפני מס' חודשיים רכשתי מוצר בשיק נתתי את השיק לשבוע ימים לאחר מועד הפירעון התחלתי לבדוק על בסיס יום יומי האם נכנס השיק לחשבון על מנת שלא יחזור כי אני בדיוק הייתי בתהליך של סגירת החשבון והבנק לא ממש חיבב אותי בזמנו ולא רציתי להיות בחריגה כי ידעתי שישנו סיכוי שיחזירו לי את השיק אז הייתי עם האצבע על הדופק לאחר יותר מחודש מתקשר אלי בעל העסק שנתתי לו את השיק והוא טוען שהשיק חזר אני קצת מופתעת אבל לא לגמרי התקשרתי לבנק לוודא הבנק טוען שלא היה ולא נברא השיק לא היה בחשבון ובטח שלא חזר ביקשתי אסמכתא שתאשר שהשיק אכן לא היה בחשבון סירבו לתת לי בטוענה שאני צריכה להראות להם את החותמת שעל השיק ואז רק יתנו לי .לי זה נראה לא הגיוני הרי בדקתם ! למה אני צריכה להוכיח לכם אחרת ,התקשרתי לבעל השיק בטוענה כי השיק לא נכנס ואם הוא רוצה תכסף שיפקיד את השיק לחשבון . בחלוף הזמן מתקשר אלי עורך דין ואומר לי שבידו השיק המדובר ביקשתי צילום של השיק כדי להוכיח שלא חזר הוא ציין שיש חותמת והוא לא עובד אצלי ולא צריך להוכיח לי דבר פניתי שוב לבנק הבנק שוב סירב כי אין לי תצלום של השיק התחננתי בפני העורך דין שיתן לי הזדמנות להוכיח שאני צודקת לא ענין אותו מבחינתו אני חייבת שחזר לה השיק ואת קולם של החייבים לא שומעים . עבר חודש פתאום לאחר מלא טלפונים למשרד עו"ד נפתח לי תיק בהוצל"פ על אותו שיק . ועכשיו השאלה שלי אני מתכוונת לפנות לבנק ישראל ולהתלונן על שלא נתנו לי הזדמנות אפילו למנוע את המחדל מה הדרך לפנייה הזו ? בבקשה תענו לי מהר אין לי המון זמן להתמהמה עם העניין עוד

    • בנקאות - שיק שחזר
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/11/2010 14:28

      שלום רב, לא ברור מדוע לא בדקת את דפי החשבון ? למה את צריכה לבקש מהבנק ו/או מעוה"ד שיאמרו לך מה קורה בחשבון שלך ? בכל מקרה, התנהגות עוה"ד לא תקנית, וככל שתתגונני בהוצל"פ, עלייך לפרט התנהגות זו. ביחס למפקח על הבנקים, להלן הפרטים: 1212-200680 טלפון היחידה לפניות הציבור, הפיקוח על הבנקים 02-6669077 פקס טופס הגשת פניה או תלונה בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אבל זו בדיוק הנקודה
        חן | 21/11/2010 08:26

        אין תיעוד של השיק בדפי החשבון ,אין תיעוד שלו גם כשאני פונה לבנק הם לא יודעים להגיד לי מה עלה בגורלו הם אומרים שהוא מעולם לא היה בחשבון .וביקשו ממני לתת להם תצלום של השיק עם חותמת כדי לברר מה קרה . אני קודם כל פניתי לדפי החשבון! ולאחר מכן שאלתי את הבנק !

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 21/11/2010 10:11

          שלום רב אם אין תיעוד של השיק בדפי הבנק, במשך כל התקופה הרלוונטית, חזקה שהוא לא הוצג לפירעון. אל תכנעי לפניות טלפונית, המתיני לראות אם תקבלי משהו בכתב, ותדרשי בכל תוקף לקבל העתק בכתב של השיק שחולל. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות