בנקאות - פתיחת חשבון בבנק אחר כשיש חוב בבנק נוכחי

  • פתיחת חשבון בנק שני
    אורן | 13/11/2010 14:29

    למומחה שלום רב, יש לי חשבון בבנק מסויים שבו יש לי הלוואה בריבית מאוד גבוהה. לאחרונה החשבון היה במחלקת גביה כי לא היה כיסוי, אך כעת החשבון יציב עם כסף בחשבון והחשבון חזר מהגבייה והוא לא מעוקל או בהליך גביה כלשהוא. כעת הבנק מסרב לתת לי כרטיס בנקט, אין לי שום גישה לחשבון, לא באינטרנט ולא בטלפון וכמובן אני לא יכול להדפיס דפי חשבון בכספומט. יש לציין שהמשכורת שלי נכנסת לחשבון הבנק הזה. האם זכותי לקבל גישה לחשבון וזכות בסיסית לקבל בנקט? אני חושב לפתוח חשבון בבנק אחר שלשם תועבר המשכורת שלי. הסכום שכביכול נכלא בבנק שלי ייאכל ע"י ההלוואה ואני אעביר מידי פעם כסף. כשאני מגיע לבנק אחר בכוונה לפתוח חשבון חדש, אם אני אומר להם שאף פעם לא היה לי חשבון בבנק בישראל, האם הם יכולים לבדוק שיש לי חשבון בבנק כרגע אפילו שאין עליו עיקולים? ואם כן, האם העובדה שיש לי הלוואה בבנק מסויים מונעת או מפריעה לי לפתוח חשבון בבנק אחר (יש לציין אני מרויח משכורת מינימום) ? והאם לבנק חוקית מותר להתנגד לי לפתוח חשבון אצלו? תודה מראש.

    • בנקאות - פתיחת חשבון בבנק אחר כשיש חוב בבנק נוכחי
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/11/2010 11:39

      שלום רב, אשיב לשאלותיך כסדרן:- 1. מתן בנקט משמעותו מתן אשראי. אין ללקוח "זכות בסיסית" לקבל אשראי, והדבר תלוי ברצון הבנק. 2. ביחס לחסימת מידע - אתה רשאי לפנות בתלונה למפקח על הבנקים. 3. הפניה לבנק אחר - הבנק ה"חדש" יכול לברר עליך מידע במאגרי מידע כלכליים הקיימים בשוק (כגון: BDI) , וניתן לברר על נקלה אם יש לך חשבון בבנק אחר, ואם אתה לקוח "טוב". זה לא מחוייב במציאות שיבדקו פרטיך כאמור, אך אם תבקש אשראי בסכום ניכר, סביר שיעשו זאת. 4.מותר לך לפתוח חשבון בכל בנק שאתה רוצה אף אם יש לך הלוואה בבנק הנוכחי, וכל בנק חייב לפתוח לך חשבון - אך לא חייב לתת לך אשראי.הדבר תלוי בשיקול דעתו המוחלט. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות