חשבון בנק הדואר

  • איחוד תיקים
    רונית | 01/11/2010 19:26

    עשיתי איחוד תיקים ופסקו לי סכום לתשלום חודשי,יש לי חשבון בנק וותיק וממנו אני מוציאה צקים ויש לי כרטיס אשראי. היום קיבלתי מכתב מבנק ישראל שאומר שמה2.11 אין לי אפשרות למשוך צקים. שאלתי היא האם הצקים שכבר בחוץ כן יפרעו?כמובן שאפקיד עבורם.אבל אני לא רוצה שיצא מצב שאפקיד עוברם ובסוף הם יחזרו והאם זה עיניין שניתן לבקש מהבנק או שזה קורה אוטומטי במחשבים?

    • חשבון בנק הדואר
      רונית | 02/11/2010 07:55

      האם בתיק איחוד תיקים ניתן לפתוח חשבון בנק בבנק הדואר?

      • פתיחת חשבון בבנק הדואר
        עו"ד אבי זילברפלד | 02/11/2010 08:37

        שלום רב, הבעיה שלך אינה שאת ב"איחוד תיקים", אלא שהוכרזת "חיייב מוגבל". בנסיבות אלו הבנק רשאי לסרב לפתוח לך חשבון, אך בכל מקרה את יכולה לנסות. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - הגבלת חשבון עקב איחוד תיקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/11/2010 08:35

      שלום רב, בהתאם לתיקון 29 לחוק ההוצל"פ, חלו אצלך אחד התנאים המסמיכים את רשם ההוצל"פ להכריז עליך כ"חייב מוגבל מיוחד", כמשמעות מונח זה בחוק שיקים ללא כיסוי. לאור זאת, מיום תחולת ההגבלה, הבנק לא יכבד עוד שיקים שמשכת. ממליץ ליצור קשר עם מחזיקי השיקים, ולפרוע במזומן אצלם (לא לשכוח לקבל השיק בחזרה). בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות