בנקאות - חוב לבנק

  • הלוואה ללא ערבים
    ללא שם | 21/10/2010 22:30

    בס"ד לפני כ-5 שנים היה לי חשבון בבנק דיסקונט שנפתח במסגרת סטודנטים הסניף נמצא ברמת אביב. החשבון נוהל רגיל. באותו הזמן התחלתי להתחזק ביהדות ועברתי לגור במדרשה סמוכה . כעבור שנה פלוס היה קשה לי לנהל את חשבון עו"ש והיה לי מינוס .טיפלה בי פקידה מאד נחמדה שבחרה לעזוב את הסנף או שהיא פוטרה לא ברור למה..בקיצור התיק שלי (ניהול העו"ש) הועבר לפקיד אחר שהיה חדש ..היה איזה יום אחד שממש היה לי מינוס קצת גבוה..עבדתי אז במשרה זמנית. בקיצור הייתי חולה איזה יום אחד עם חום הפקיד של הבנק מתקשר אלי ומלחיץ אותי באיומים לבוא לקחת הלוואה...הסברתי לפקיד שאטפל בזה יום ראשון (אני חושבת שזה קרה יום חמישי) כי ממש הרגשתי לא טוב. הפקיד לא התחשב והתחיל לדבר בשפה בוטהלא שירותית כלל מתאימה יותר לשוק השחור... אני ניבהלתי.. בקיצור אולצתי ללכת לחתום על הלוואה בסניף של דיסקונט בפ"ת בקניון הגדול. והפקיד התחייב שהוא יסביר לי מה קורה הוא יתן הוראה לפקיד שנמצא שם. לצערי נאלצתי בעל כורחי להגיע לקניון הפקיד הראה לי הפקס שהוא דף ההלוואה על סכוםשל 22000 ש"ח ביקשתי להבין על מה היא ההלוואה הנ"ל לא ידע לתת לי הסברים... רק הסביר לי שהפקיד שדיבר איתי יצור עימי קשר. אני די התבטתי ואז הפקיד התקשר אלי שוב ואמר לי לחתום כמובן בהלחצה והוא ידבר איתי יום ראשון. אני לצעתי המתנתיליום ראשון..וניסיתי להשיג את הפקיד בדחיה אמרו לי או שהוא עסוק או שהוא לא נמצא השירות היה גרוע וכבר לא יכולתי לצאת מהם. לא ידעתי איך לפנות להנהלה ניסיתי להגיע למנהל הסניף שלא רק זלזל בי גם צעק עלי כאילו שאני עובדת בשבילו.. אמרתי שאתלונן והוא איים עלי אםלא אשלם את ההלוואה הם יתבעו אותי.. מה אפשר לעשות. התיק כבר קיים בהוצעה לפועל בת"א כבר שנתיים תחילה שילמתילבנק דיסקונט עד לפני כשנה + שילמתי להם כ-10000 ש"ח חשבון אחר שפתחתי כי לא יכולתי לסבול יחס כזה יוום נוסף.. לא ידעתי למי פונים. בקיצור לא הצלחתי לעמוד בר\צף התשלומים שלהם עקב בעיות פרנסה. היום החוב עומד עד 33000 ש"ח ואני משלמת צו תשלומים בהוצל"פ של 250 ש"ח מה ניתן לעשות במקרה כזה. בפרט תלונה על הבנק? תודה לכל מענה!!!

    • בנקאות - חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/10/2010 16:24

      שלום רב, בכל סיפור העובדת אין זכר לעובדה שהוגשה תביעה כנגדך. בשלב זה היה עלייך להעלות כל טענותייך ביחס להתנהגות הבנק. כיום, לאחר שיש פס"ד אין כל משמעות לטענות אלו. בהעדר הגנה מצידך (או שניסית והטענות נדחות) הרי שמתן פסה"ד מגלם הסכמת ביהמ"ש לעמדת הבנק. כך שלתהתלונן - אין משמעות. ביחס להתמודדות עם החוב, מציע שתפני להתייעצות עם עו"ד המתמחה בתחום ע"מ שיבחן מצבך וימליץ מה ניתן לעשות. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המלצה לעו"ד
        מ | 24/10/2010 16:44

        בס"ד א) תודה על המענה ב) אשמח מאד להתייעץ עם עו"ד , רק שלצערי לא היה לי נסיון טוב ונכוותי אשמח להמלצה בנושא. תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 25/10/2010 11:25

          שלום רבת מטעמי מדיניות לא ניתן להמליץ שמית. בדוק באינטרנט דרך חברים וכדומה, כמקובל. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות