בנקאות - היעלמות קופת גמל

  • נעלמה קופת הגמל דחוף
    שביט | 20/10/2010 19:53

    מאז ילדותי נעשתה לי קופת גמל לצורך לימודים ע"י סבי, בשלוש שנים האחרונות לא נשלחו אליי טופסי דוחות השנתיים על קופת הגמל שלי. הגעתי לבנק במטרה להוציא את הכספים לצורך הלימודים ומתברר שהכסף עבר במסגרת ועדת בכר לחברות הביטוח ומאז (כמה שנים) אני מתחקה אחר הקופה ולא נמצאו עקבותיה לא בבנק ולא בחברת הביטוח. סבי התבקש למצוא מסמך המוכיח שנעשו הפקדות לקופת הגמל הזו ואכן מצא, הגשתי את המסמכים לחברת הביטוח ובחברת הביטוח נאמר לי שקופת הגמל נמצאה אך המספר שהוא בעצם היה על שמי נרשם על מישהו אחר. את הכסף עדין לא קיבלתי ולא נותנים לי פרטים על החשבון. האם באפשרותי לתבוע את חברת הביטוח או הבנק ואם כן מה הם הטענות שאוכל בגינם לתבוע את הבנק או את חברת הביטוח? אשמח לתושבה

    • בנקאות - היעלמות קופת גמל
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/10/2010 22:31

      שלום רב, לא הייתי רץ להגיש תביעה. זה כרוך בהוצאות ובהתרוצצויות, ועושים זאת רק אין ברירה. לך - לדעתי - יש ברירה, וזה לדרוש הכספים בצורה חריפה, כולל התראה מפני הליכים משפטיים, כולל פניה לנציב תלונות הציבור באותו בנק, וכלל פניה למפקח על הבנקים. אם אינך מסוגל לעשות כל זה לבד - פנה לעו"ד המתמחה בתחום. אם כל זה לא יעזור, אכן יש לך (מספר) עילות תביעה. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות