בנקאות - השפעת הגבלה בחשבון של שותף

  • הגבלה בחשבון
    ברק | 15/09/2010 19:35

    שלום רב אני בעל עסק עם שותף ויש לנו חשבון עסקי משותף וגם חשבון פרטי של כל אחד בבנקים אחרים. אם בחשבונו הפרטי של השותף נוצרת הגבלה, דבר זה יכול גם לגרור הגבלה בחשבון הפרטי שלי? האם אני יכול להפגע בצורה כלשהיא כתוצאה מחשבונו הפרטי והאם זה יכול לפגוע ביחסים שלי עם הבנק בחשבון הפרטי( לקיחת הלוואה או משכנתא) תןדה מראש

    • בנקאות - השפעת הגבלה בחשבון של שותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/09/2010 11:42

      שלום רב, הגבלה רגילה בחשבון שותפך נוגעת אך ורק לו (מנוע מלמשוך שיקים מאותו חשבון). ככל שהוא יהא מוגבל חמור - יוגל גם החשבון המשותף, כלמר: גם אתה לא תוכל למשוך שיקים מאותו חשבון (משותף). לגבי היחסים עם הבנק - משפטית אין קשר. פרקטית , הדבר תלוי באופי /אישיות נציגי הבנק. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות