בנקאות- הגשת תביעה ע"י הבנק בגין חוב של 1000 ש"ח

  • פיגור בהלוואה
    שרון | 12/09/2010 21:48

    שלום  יש לי הלוואה שיורדת לי בבנק לאומי 1000 שח כל חודש לפני כחצי שנה חזר כמה פעמים ולאט לאט שילמתי כמעט אצת הכל נשאר לי חוב של 2000 שח שמתוכם שלימתי אלף הפקידה אמרה לי שאם אני לא יפקיד עוד אלף עד מחר הם ירצו להגיש את זה לתביעה השאלה אם סכום קטן שאלף שח שיש פיגור ובכל חודש יורד ההלואה בלא בעיה יכולו באמת לעשות סיפור עד שאני ישלם את האלף בתודה שרון.

    • בנקאות- הגשת תביעה ע"י הבנק בגין חוב של 1000 ש"ח
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/09/2010 20:13

      שלום רב, הזכות להגיש תביעה תמיד נתונה ביד התובע. עם זאת, מניסיוני, ככל שחובך היחיד זה 1,000 ש"ח (ואין חוב נוסף בעו"ש), ועד כה שילמת, למרות שבאיחור, ואין מצב מיוחד של הרעת היחסים בינך לבנק, הרי שאין סיכויים רבים שאכן תוגש תביעה, וסביר יותר שמדובר באיום של הפקידה ע"מ להלחיץ אותך. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות