רישום עיקול זמני

  • איך פונים לבנק למסירת צו עיקול זמני-שאלה דחופה
    אור | 08/09/2010 00:20

    בית המשפט נעתר לבקשתי להטלת עיקול זמני על חשבון הבנק של הנתבע (עוד לפני פתיחת המשפט).העיקול מתייחס לנכסים ולא לעו"ש . האם כשאני מוסר לסניף הבנק את צו העיקול-העיקול נכנס לתוקף מיד במחשב הבנק או שהנתבע נהנה מכמה שעות להבריח נכסים במידה והבנק מודיע לו טלפונית על העיקול..? שאלה נוספת-איזה אישור אני אמור לקבל מהסניף על המצאת הצו ? תודה מראש

    • רישום עיקול זמני
      אסף מירוז, עו"ד | 11/09/2010 21:47

      תשובות נרבת לשאלותיך תוכל למצוא בתקנות סדר דין אזרחי, בפרק שעוסק בסעדים זמניים בכלל ובעיקולים בפרט. ככלל, מסירת עיקול לבנק היא כמסירה לכל מחזיק נכסים אחר וחלות על הבנק אותן חובות שחלות על כל מחזיק. את ההודעה רצוי למסור בסניף הבנק המחזיק, וכדאי שתביא איתך העתק עמ' ראשון ותבקש חותמת התקבל. על הבנק להשיב לבית המשפט עם העתק אליך. אם לא תקבל תשובה בפרק הזמן שנקבע בתקנות, או תקבל תשובה שיהיה לךיסוד סביר להניח שהיא לא נכונה, תוכל להגישלביהמ"ש בקשה נגד הבנק לאישור עיקול. העיקול נכנס לתוקף באופן מיידי, ולבנק אסור לפעול כפי שציינת שאתה חושש. אם הוא יעשה כן, הוא עשוי לחוב כלפיך בשווי הנכסים שיוברחו. שנה טובה וגמר חתימה טובה

    • בנקאות - צו עיקול זמני בחשבון בנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2010 23:17

      שלום רב, הצו נכנס לתוקף בעת מסירתו לבנק. הבנק צריך לחתום לך על "אישור מסירה", ויש לרשום בה את שעת המסירה ע"מ שניתן יהא לפקח על התנהגות הבנק. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות