בנקאות - סירוב לתת אשראי מחמת הגבלת חשבון בעבר

  • הגבלת חשבון בעבר מונעת קבלת מימון לרכישת רכב.
    אשדודי | 04/09/2010 22:52

    בעבר (לפני כ8 חודשים) אימי הוגבלה בחשבונה על שטות גמורה צ'ק בסך 150 ש''ח שחזר,ומעולם לפני כן לא הייתה כל בעיה פשוט היו בזמנו אילוצים מסוימים שגרמו לה בתור מפרנסת יחידה ואם חד הורית לבעיה.מאז החשבון מאוזן ובפלוס עם הכנסה קבועה של 8-10 אלף ש''ח כל חודש כולל קיצבה חודשית של של ביטוח לאומי של 5 אלף ש''ח.לאחרונה אימי ואני התעניינו ברכישת רכב חדש בסכום של כ100 אלף ש''ח שנינו עובדים ויודעים שיכולים לעמוד בהחזר חודשי של מימון ויש לנו הון פרטי של כ-40 אלף ש''ח בצד.חברות המימון של סוכנות הרכב דחתה את בקשת המימון של אימי בטענה שהייתה מוגבלת בעברה ואין אפשרות לתת לה מימון,למרות שהסברנו שוב ושוב שלא תהיה כל בעיה להחזיר והבאנו ערב להלוואה (אחיה של אימי) שהוא עצמאי עם הכנסה גבוהה ומצב מאוד עמיד בחשבון אך בכל זאת הבנק לא מוכן לאשר לאימי את המימון ולרשום את הרכב על שמה וזה בעצם חובה שהרכב ירשם על שמה עקב זה שהיא מקבלת אחזקת רכב חודשית ממקום עבודתה.מה אפשר לעשות בנידון? האם יש משהו שאפשר לעשות מבחינה חוקית,אין איזה שהיא פסיקה בחוק למצב כזה? סך הכל אין לאימי שום בעיה בחשבון ולא הייתה גם ההגבלה הייתה שטותית ואין שום סיבה שהיא תעבוד כל כך קשה ולא תזכה אפילו להתקדם שלב אחד בחיים ולרכוש אוטו במסגרת האפשרויות שיש לנו ואנו יודעים בוודאות שנעמוד בהן.תודה מראש ומקווה לקבל עזרה בנושא.

    • בנקאות - סירוב לתת אשראי מחמת הגבלת חשבון בעבר
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/09/2010 12:32

      שלום רב, הבעיה מוכרת, אך לא ניתן לסייע משפטית. מתן אשראי נתון לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק, ולא ניתן לכפות עליו משפטית מתן האשראי. נסו אולי בבנקים אח' או בחב' ביטוח שנותנות מימון (אך לא בשוק האפור). בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות