בנקאות - שאלה בקשר לערבים

  • שאלה חשובה לגבי ערבים
    אסי | 31/08/2010 21:22

    שלום, יש לי 3 הלוואות בחשבון הבנק שלי ועל אחת מהם אבא שלי חתום , זה חשבון משותף לי ולאשתי , ההחזר החודשי מאד גבוהה ביחד ואנחנו לא עומדים בזה , מה קורה אם הבנק תובע אותנו כי אנחנו לא משלמים? וזה מגיע להוצאה לפועל ואנחנו מבקשים הסדר תשלומים האם כול עוד נשלם לא יגעו בערב? כי חייבים למצות את כול ההליכים נגדנו קודם לא? כי הם טוענים שיש להם זכות לפנות ישר לערב וזה לא מה שהבנתי לפי החוק שאלה שניה- אם בכדי להגן על הערב מלכתחילה אבא שלי יפנה לבנק ויבקש להעביר בהוראת קבע את סכום ההלוואה כול חודש כמו החייב המקורי, ויבקש מהבנק להעמיד את זה במסגרת נפרדת לא חשוב מה קורה בחשבון כי אם יתבעו אותו לא יהיה לו מאיפה לשלם האם אפשרי? סליחה על האורך

    • בנקאות - שאלה בקשר לערבים
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 14:13

      שלום רב, לענין זכות התביעה הישירה כנגד אביך כערב, הדבר תלוי מתי נחתמה ההלוואה ובאיזה סכום הלוואה מדובר. אביך היה אמור לקבל דף מהבנק ובו מצויין אם הוא "ערב מוגן" או לא. צריך גם לוודא שנעשה גילוי נאות לאביך לפני שחתם על מצב החשבון, כי אם ל , יתכן והוא יכול בכלל להשתחרר ממחוייבותו לפי כתב הערבות. לענין התשלום הישיר ע"י אביך בה"ק, אני סבור לא תהא בעיה לכך מצד הבנק, אך לשם מה להקים מסגרת ספציפית ? אם אביך חתום רק על כתב הערבות, ממילא לא ניתן לחייבו בגין שום דבר אחר ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה לגבי הערבות - דחוף
        אסי | 01/09/2010 15:38

        ההלוואה נחתמה לפני שנה וחצי בערך כמעט שנתיים הייתה במקור 100,000 עומדת כיום על 87000 , החתימה נעשתה בניף של בנק הפועלים בעירי, מול פקיד , לא הוסבר כלום פשוט זיהו אותו עם תעודת זהות, כאשר הבנק עצמו הוא בנק יהב בנתב"ג, לעולם הוא לא היה שם הכול נעשה דרך פקס לא שלחו שום מסמך של ערב מוגן וגם שהייתי בפיגור במשך 3 חודשים לא שלחו לו שום התראה לא מבינה מה זה גילוי נאות אבל שוב לא הייתה שום פגישה עם הבנק השאלה האם לחכות שיתבעו? ואז לבקש ביטול ערבות? או לבקש עכשו ואז ידרשו ערב אחר? לגבי המסגרת , ברגע שנכנס 1000 ש"ח לחשבון ויש מינוס זה נבלע, התכוונתי שאת ההפקדה הנ"ל הם ייעדו להלוואה שלו בלבד

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 22:42

          שלום רב, בהתאם לנתונים שציינת, על פניו אביך אינו ערב מוגן. עם זאת, נראה לי שיש לו לכאורה הגנה טובה כנגד הערבות. מציע שתפנו להתייעצות אצל עו"ד המתמחה בתחום ע"מ שישמע מכלול הפרטים ויחווה דעתו במדויק. ביחס ליעוד התשלום - אכן כך יש לעשות. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות