בנקאות - סירוב הבנק לתת הלוואה

  • הלוואה מהבנק
    אפרת | 02/08/2010 13:48

    כשפתחתי חשבון עו"ש בבנק,נאמר לי שלא אוכל לקבל מסגרת ואשראי מפני שבעברי הייתי מוגבלת בבנקים.עם הזמן הבנק אישר לי מסגרת של 1200 ש"ח וצקים.רוצה לציין שהכנסתי היא מק.נכות מהביטוח הלאומי.חרגתי מהמסגרת והבנק העלה לי את המסגרת לסכום של 2000 ש"ח אח"כ ל4000 ול-7000 ש"ח.מסגרת זמנית וזה כניראה כי הראתי לפקיד פס"ד מבית המשפט לעינייני משפחה שבו ניתנה החלטה שיועברו אליי תשלום מזונות.לצערי המזונות לא הועברו וכמובן הבנק דרש שאסגור מיידית את החוב.ישבתי מול ס.מנהל אשר נתנה לי הלוואה בסך סכום המינוס 6300 ש"ח .ההחזר בסך של 1122 ש"ח יועברו לטובת ההלוואה מקצבת הנכות.לא היתה לי ברירה והסכמתי.כשראיתי שאינני יכולה לסיים את החודש עם כל ההוצאות שלי(אני אם חד הורית לילדה קטנה) עם יתרה של 1901 ש"ח(לפני הוראות קבע וכלכלה)פניתי שוב לסגנית,הסברתי לה את מצבי ובקשתי אם ניתן לפרוס את ההלוואה לטווח ארוך יותר מ-6 חודשים,וכמובן שסורבתי בטענה שהבנק הלך לקראתי יותר מדי.אגב,עם מתן ההלוואה כמובן שבוטלה לי גם המסגרת הקבועה שניתנה לי.התשלום להלוואה מועבר בתאריך שבו אני מקבלת את הקצבה,ההוראות קבע בחלקן יורדות לי ב-1 לחודש כך שאני נמצאת ללא אפשרות למשוך כסף כבר בשבוע הראשון של החודש. האם ישנה דרך לשנות את עניין זה עם הבנק? אשמח לייעוץ בדחיפות.

    • בנקאות - סירוב הבנק לתת הלוואה
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/08/2010 21:46

      שלום רב, מתן אשראי ע"י הבנק אינו ענין משפטי, אלא כלכלי, והבנק רשאי לתת כמה שהוא רוצה, למי שהוא רצה, ובאיזה תנאים שהוא רוצה, ולא ניתן לכפות עליו מתן אשראי, אם יש לו שיקולים כלכליים עניניים. לקריאת מידע נוסף בענין את מוזמנת לעיין במאמר: אתה – הבנק ו"ברז" האשראי בכתובת: http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=95 בברכה זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות