הסדר חוב עם הבנק, כיצד?

  • הסדר עם הבנק בבקשה דחוף עד מחר
    שיר | 28/07/2010 17:42

    יש לנו פגישה עם מנהל הבנק מחר אם אפשרי לקבל תשובה עד הצהריים?עברנו לבנק דיסקונט לפני כ3 שנים קיבלנו תנאים הלוואות אשראי היו בסדר מדי וכעת חובנו לבנק מגיע ל120000 שח,משכורת של בעלי כ6000 שח ואני החודש התחלתי לעבוד נכנסה משכורת אחת כבר כ 2800 שח,כעת לאחר מספר נסיונות שוב אנו פונים לבנק לפרוש את החוב כשאנו מחזירים בחודש כ2200 שח הלוואות וחוב נוסף בבנק אחר 1000 שח,כבר מכרנו את הבית עקב המצב(לא נשאר כלום כי היינו בדרך להו"צלפ ומכרנו בהפסד רק לכיסוי המשכנתא)אנחנו רוצים לעמוד שוב על הרגליים ולהתאפס אך ההחזר החודשי גבוה מדי בנוסף לשכירות של 2500 שח יש לנו ילדה בת 7 ואנחנו באמת עברנו תקופות קשות וכעת רק החזר החובות לבנקים גבוה מדי ולא מוכנים לפרוש יותר מ5 שנים,בבקשה מה נוכל לעשות באמת להגיע להסדר מה לאמר למנהל הבנק שהיה בסדר אך אנו בבעיה עכשיו ורוצים לעמוד בתשלומים ללא בעיות ?אנא ייעצו לי מה החוקיות של פרישת החוב ל10 שנים לפחות כדי שנתחיל הכל מהתחלה ?

    • הסדר חוב עם הבנק, כיצד?
      עו"ד אסף מירוז | 28/07/2010 20:24

      אין חוק או כלל כלשהו שאומר לבנק האם וכיצד לפרוס חוב. מאידך, פרקטיקה בנקאית היא שכדאי להגיע להסדר שהחייב יעמוד בו בפועל. בהנחה שאין מחלוקת על גובה החוב, עלייך לשכנע שזו יכולתך ושאין לבנק אלטרנטיבה טובה יותר. האלטרנטיבה של הבנק היא תביעה (בדך כלל בסדר דין מקוצר) ולאחר שהוא מקבל פס"ד, הוא יכול להגיש אותו להוצל"פ. בהוצל"פ, יחליט רשם ההוצל"פ לגבי קצב התשלומים וסכומם, והחלטתו תחייב את הבנק (למט אפשרות של ערעור). מאידך, הליכי הוצל"פ הם מאוד לא נעימים. אפשרות קיצונית יותר היא פנייה להליכי פשט"ר (פשיטת רגל) יזומים. במסגרת זו אפשר שחלק מחוב ימחק. מאידך, יש לאפשרות כזו השפעות בלתי הפיכות, ולכן, הכרחי לקבל ייעוץ מקצועי לפני שפונים לכיוון זה.

    • בנקאות - הסדר חובות
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/07/2010 22:17

      שלום רב, בנק מסחרי רגיל (להבדיל מבנק למשכנתאות) אינו נוהג לפרוס חובות לתקופה של 10 שנים. עליכם להבהיר לבנק את מצבכם, ולהדגיש שנקיטת הליכים משפטיים כנגדכם לא תביא לבנק את הכסף, אלא רק הסדר שיאפשר לכם לשלם החוב בהסדר סביר בו אתם יכולים לעמוד. ככל שקיים חשש שהבנק לא משכתנע, סביר שהבנק ינקוט בהליכי תביעה כנגדכם. זה לא חייב להיות סוף העולם: לפעמים הבנק מבין "בדרך הקשה" שלא ניתן לקבל את כל החוב ומיד. מציע שתעיינו במאמר: "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית" בכתובת: http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=116 ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • שיר שלום!
      kol10 | 31/07/2010 22:41

      כדאי להתייעץ עם מומחה לניהול בנקאי תקין אם גובה החוב הוא נכון. בכל המקרים הבנק מנפח חובות. יש להתייעץ עם מומחה מתחום הבנקאות ולא ללכת כעיוורים אחר עצות הבנקים ולחתום על הסדרים בפזיזות כי כל הסכם פריסה בין בנק ללקוח תמיד יהיה לטובת הבנק!