כתבה רצופת שקרים

  • פרסום תמונות מוידאו באתר אישי למטרת ביקורת
    Tb | 27/07/2010 00:49

    ברצוני לכתוב באתרי האישי, שאינו למטרות רווח, מאמר תגובה ביקורתי לכתבה מטעם ערוץ חדשות ישראלי, בו אצביע על כך שהיא מלאה באי-דיוקים, חצאי אמיתות ושקרים עליי ועל אנשים שאני מכיר (אנו גם מצולמים בחלקים ממנה).כתבה זאת מופיעה בוידאו באתר הערוץ, וברצוני לעשות snapshots מהוידאו ולהפוך אותן למספר תמונות נפרדות שמייצגות קטעים שונים בכתבה, כך שבתגובת הביקורת שלי אוכל להגיב על כל תמונה מהכתבה. אין לי כוונה לפנות לאתר המעוול ולבקש את אישורו, כמובן.ברצוני לדעת האם שימוש כזה הוא במסגרת שימוש הוגן? האם עליי לציין פרטים כלשהם ליד כל תמונה? האם חשוב שאוסיף עליה משהו בכתב, או שאין צורך בכך? בכמה תמונות אוכל להשתמש?  האם העובדה שהופעתי בכתבה מאפשרת לי להשתמש בחומרים?ועוד שאלה, האם בגלל שאטען (ואראה) שהכתבה היא שקרית וממניעים מסחריים, יוכל הערוץ לתבוע אותי על הפסד כלכלי כלשהו?אנא הנחו אותי לאור הנתונים כיצד ניתן לעשות שימוש הוגן בחומרים הללו, להגן על זכויותיי ולהציג את האמת מבלי להפר זכויות יוצרים . . . תודה.

    • כתבה רצופת שקרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/07/2010 08:33

      בוקר טוב, בנסיבות שתיארת יתכן ויש מקום לשקול תביעת לשון הרע, שהיא הרבה יותר אפקטיבית, לטעמי, מכתיבת מאמר ביקורת (גם מבחינת הרווח שתוכל להפיק מכך וגם מבחינת ה'מחיר' הכספי והתדמיתי שישלמו האחראים לפרסום הכתבה). מומלץ להסתייע בעו"ד.

      • שימוש בתמונות כתגובה לכתבה רצופת שקרים
        Tb | 27/07/2010 13:24

        תודה רבה על התשובה המהירה, אכן נשקלות האפשרויות המשפטיות אבל גם ברצוני להפוך את החומר לזמין באינטרנט. מה דעתכם לגבי השאלות ששלחתי? האם תוכלו בבקשה לענות עליהן? האם הן במסגרת שימוש הוגן או שאוכל להתבע?

        • זכויות יוצרים - שימוש הוגן
          עו"ד אפי אהרונוב | 27/07/2010 15:12

          Tb שלום, שימוש ביצירה מוגנת למטרה של ביקורת או דיווח עיתונאי מהווה, עקרונית, שימוש הוגן. ואולם, היה ושימוש כזה יגיע לפתחו של ביהמ"ש הוא יבחן לאור מספר פרמטרים, כגוןן: מטרת השימוש ואופיו, אופי היצירה שבה נעשה השימוש, היקף השימוש ביצירה מבחינה איכותית וכמותית והשפעת השימוש על ערכה של היצירה. לכן, קשה להתייחס לשאלות שהפנית מבלי לבחון את מכלול העובדות הרלוונטיות (מה גם שאף לאחר בחינה כזו, לא תמיד קל להעריך כיצד יתייחס לכך בימ"ש). בנוסף, הטענות שאתה מעוניין להעלות בגין המניעים הלא כשרים לפרסום הכתבה אותה אתה מעוניין לתקוף, עלולות, מטבע הדברים, להוות בסיס לתביעת לשון הרע נגדך, ככל שהם אינם מבוססים ומוכחים.