הפרת זכויות יוצרים

  • אם אני מצלם תמונה כחלק מצילום אחר..האם זאת הפרה
    גל | 16/07/2010 15:36

    שלום רב , אם הורדתי תמונה מסוימת מהאינטרנט, הידפסתי אותה, והנחתי אותה על סדין עם אלמנטים נוספים ועכשיו צילמתי תמונה חדש, שהתמונה שהורדתי היא רק חלק קטן מהתמונה שצילמתי. האם התמונה החדשה שצילמתי מפרה זכויות יוצרים? אפשר גם לחשוב על זה שנניח בלובר, אני מצלם את המונה ליזה. האם הפרתי זכויות

    • הפרת זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 17/07/2010 19:29

      שלום גל, הדבר עלול לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים. הכל כמובן תלוי בתמונה שהורדת מהאינטרנט ובאופן השימוש בצילום שצילמת. באשר למונה ליזה - היוצר כבר נפטר מזמן והזכויות ביצירה פקעו.