שימוש ברעיונות

  • זכויות יוצרים - בירור עמדת החוק
    אורית | 15/07/2010 05:52

    שלום, אני לומדת הפרעות בתקשורת. יש לי פורום הפרעות בתקשורת באינטרנט ופונים אליי אנשים בשאלות ובהתייעצות על מצב הדיבור של ילדיהם ועל הטיפולים המומלצים להם. התשובות שאני עונה מתבססות על תיאוריות ודעות שחלקן שלי אישית, אך גם חלקן לא. אני לא מצטטת את המקורות לדבריי מסיבות רבות ואחת מהן היא שאין לדבר סוף. בכל שאלה אני יכולה לערב מספר דעות שמופיעות במאמרי מומחים שונים יחד עם דעות שנלמדו אצלנו באוניברסיטה (בי"ס להפרעות בתקשורת) ויחד עם דעות אישיות שלי. אני לא יכולה לצטט כל דבר מאיפה הוא לקוח, מה גם שאני לוקחת את הדברים שנכתבו במאמרי אחרים ועושה להם אינטרפטציה אישית שלי בהקשר לשאלה ששאלו אותי, כך שייתכן גם שהניסוח הסופי של תשובתי לשואל כבר לא משקף את דעת המומחה שכתב את אותה תיאוריה במאמרו. גם איני יכולה לצטט כל פעם אנשים או לזכור מי אמר מה, וכל תחום טיפולי במיוחד בנוי על תיאוריות שלמות ופשוט לא ניתן. בקיצור. אשמח לדעת מה אני צריכה לעשות. אם איני מצטטת את המקום שממנו נלקח החומר (אך, כמובן, תמיד מקפידה על ניסוח החומר במילים האישיות שלי ובשום אופן לא מבצעת "העתקת שורות" או "גניבת מאמרים") האם אני פוגעת בזכויות יוצרים. תודה, אורית

    • שימוש ברעיונות
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/07/2010 12:57

      אורית שלום, ככל שמדובר ברעיונות מופשטים ולא בדרך הביטוי שלהם (=העתקה מילולית), אינך מפירה זכות יוצרים.