העתקת חוברת

  • שימוש בהפצת תכניים שמפיצים בחינם
    roie | 07/07/2010 07:09

    שלום. יש לי אתר ליהדות שאני מביא קטעים מספרים ומחוברות של יהדות. יש חוברת שמיסתובבת כל הזמן ברכבות שמחלקים בחינם וזוהי חוברת שכולה מלאה קטעים מתוך ספרים וחוברות שיש שם זכויות יוצרים אולם הם עושים "הסכמים" עם בעלי הזכויות יוצרים ומפיצים אותם בעשרות אלפי עותקים בחינם לכל מי שרק רוצה והספרים המלאים אם תרצה -תוכל לקנות בחנות ספרים.. הארגון שמוציא את החוברת מפיץ אותה גם באינטרנט לכל מי שרוצה להוריד ולהישתמש כתאוות נפשו ולא רשום שום דבר כמו שכתוב כל הזכויות שמורות או משהו כזה. החוברת מחולקת לפי סדר של ימים כל יום צריך לקרוא קטע. השאלה שלי היא מותר לי "לחתוך"את החלק של החוברת ולפרסם באתר שלי כשאני כותב מתוך איזה חוברת זה מגיע כשיש לאותו מאמר זכויות יוצרים של המוציאים המקוריים שמוכרים את הספר אולםפ אני לוקח מתוך החוברת שמופצת בחינם לכל דורש... האם מותר לי לשים באתר דבר כזה מתוך ציון לאיזה חוברת. סליחה על האריכות ותודה רבה

    • העתקת חוברת
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/07/2010 20:11

      ערב טוב רועי, לעורכי החוברת יש זכות יוצרים בחוברת (אן לפחות באופן הסידור והעריכה שלה - אם מדובר במקורות שמהווים נחלת הכלל), ועל כן עליך לקבל את רשותם להעתקת החוברת על-ידך.