זכות יוצרים ביחסי עובד-מעביד ו/או קבלן מזמין

  • זכויות יוצרים - קומיקס בעיתון
    אוהד | 06/07/2010 10:50

    אם מישהו כותב קומיקס לעיתון (פרי לנסר), ולא סוכם שום דבר לגבי זכויות היוצרים (!!), האם הזכויות בידיו ? האם הוא יכול לאחר מכן להוציא את הקומיקס כספר דרך הוצ"ל באופן פרטי ?תודה

    • זכות יוצרים ביחסי עובד-מעביד ו/או קבלן מזמין
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 07/07/2010 17:33

      זכות היוצרים שנעשתה בתשלום ו/או ביחסי עובד-מעביד ולא סוכם לגביה אחרת, שייכת למעביד ו/או למזמין העבודה. הזכות המוסרית שייכת ליוצר עצמו.

      • זכות יוצרים במסגרת העבודה
        עו"ד אפי אהרונוב | 07/07/2010 20:09

        ערב טוב אוהד, זכות היוצרים ביצירה שיצר עובד במסגרת העבודה ובמהלכה היא של המעביד, ככל שלא הוסכם אחרת בין הצדדים. מאידך, באם לא נתקיימו יחסי עובד-מעביד בין הצדדים אלא גורם מסוים הזמין ממך יצירה (גם תמורת תשלום), זכות היוצרים ביצירה היא שלך, ככל שלא הוסכם אחרת בין הצדדים. את שאלת מהות היחסים בינך לבין המעביד/המזמין, וכן את שאלת קיומה/אי קיומה של הסכמה ביחס לזכויות היוצרים - יש לבחון בכל מקרה לגופו ולנסיבותיו. להבא, השתדל להסדיר את העניין בהסכם כתוב מראש, בין אם מדובר במעביד ובין אם במזמין. בכל מקרה, אתה רשאי לדרוש להמשיך ולקבל קרדיט הולם על היצירה וכן למנוע עיוות שלה, ככל שלא ויתרת על זכותך זו במפורש.