"שדרוג" יצירה קיימת ובעל זכות הצלם בה

  • האם מותר לעשות רפרדוקציה לציורים מפורסמים
    שרון | 06/07/2010 09:46

    האם מותר לעשות רפרדוקציה לציורים מפורסמים,ז"אלצלם או להעתיק בדרך כל שהיא מספר של אמן מפורסם שלא בן החייםאת ציורו ולתלות נניח בבית העסק שלי,ומה אם לתת כזה למישהו מתנה?

    • "שדרוג" יצירה קיימת ובעל זכות הצלם בה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 07/07/2010 17:37

      ניתן לעשות זאת רק אם היצירה החדשה יש לה ביטוי אומנותי ו/או אחר חדש בפני עצמו. יש לזכור שעל דרך ההכללה, זכויות יוצרים מוגנות לחיי היוצר + 70 שנה ואין צורך ברישום הזכות במרשם כלשהו. מותו של היוצר ובעל הזכות לא מאיין את הזכות המיוחסת לו ו/או לחליפיו.

      • רפרודוקציה של יצירה
        עו"ד אפי אהרונוב | 07/07/2010 20:03

        ערב טוב שרון, באם טרם פקעה זכות היוצרים ביצירה, יש מקום לחשש שהרפרודוקציה מהווה יצירה נגזרת אסורה, גם אם לא מדובר בהעתקה של "אחד לאחד" (וככל שמדובר בהעתקה לשימוש מסחרי). בישראל זכות היוצרים פוקעת כעבור 70 שנה ממות היוצר, וכך הוא הדין ברוב מדינות העולם המערבי, אם כי יש לבחון כל יצירה (ומקורה) לגופה.

        • תודה,בכדי להבין נכון
          שרון | 18/07/2010 16:57

          במקום אחר ראיתי שהשנים הם 70 שנה ליצירה ו או 50 שנה ממות היוצר.השאלה מה הנכון ובמידה אם פקעו הזכויות האם מותר לי לעשות כל שימוש.ועוד שאלה אם לא פקעו זכויות היוצרים של היוצר, דהיינו עברו 30 שנה ממותו ו 50 שנה מיצירתה של היצירה בארה"בואני עושה בכל אופן רפרדוקציה לתמונה ושם בבית העסק שלי, האם אני מסתכן בתביעה על יצירה ישנה כ"כ, ועוד בארץ אחרת??