שימוש הוגן ביצירה

  • שימוש הוגן
    יול | 01/07/2010 19:25

    שלום, רציתי לדעת האם מותר לפרסם מסמכים תחת רשיון שימוש הוגן (בגרויות) באתר אינטרנט ללא בקשה, מתוקף הרישיון? כמו גם, רציתי לדעת מה מעניק לי הזכות "שימוש הוגן"; האם מותר לי להציג חלק מהאמור במסמך או את כולו? תודה מראש, יול.

    • שימוש הוגן ביצירה
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2010 23:23

      שלום יול, לא לגמרי ברור מהשאלה האם יש רישיון קיים אם לאו. אם קיים רישיון - יש לעיין בתנאיו ולפעול בהתאם. באשר למבחנים - בהחלט יתכן שאלה מוגנים בזכויות יוצרים. באשר לשימוש הוגן - ניתן לעשות שימוש הוגן ביצירה, בלא קבלת רשות מבעל זכות היוצרים ובלא תשלום תמורה, למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה ישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.

      • קצת יותר פירוט
        יול | 03/07/2010 20:54

        שלום גיא, מדובר בעלאת בחינות בגרות של משרד החינוך, תחת רישיון "שימוש הוגן", לאתר אינטרנט (לצורך לימוד). כיוון שמדובר בלימוד דרך האינטרנט ולא דרך מוסד לימודים רציתי לדעת אם הרישיון עדין נתפס.תודה רבה, יול.

        • מומלץ לעיין ברישיון ובמקרה של ספק לבדוק עם בעל הזכויות  לת
          עו"ד גיא קדם | 05/07/2010 00:35