זכות יוצרים בנוסחה מתמטית

  • שימוש בנוסחאות
    רפאל | 27/06/2010 09:16

    שלום וברכה, אני כותב ספר אקדמי ולשם כך משתמש במספר ספרים באנגלית. כשאני כותב על נושא מסוים ומשתמש לשם כך באחד הספרים האם אני יכול להעתיק במדויק את הנוסחאות המובאות באותו ספר כולל את תהליך הבאתם (לפעמים מפתחים את הנוסחה תוך כדי ההסבר) עד לרמה של הנוסחה הסופית? יש לציין שהנוסחאות כמובן מוכרות בכל העולם, אלא שיש מספר דרכים להציג אותם וגם לפעמים משתמשים באותיות שונות לשם כך. האם יש צורך לשנות אותיות ממה שיש בספר המקורי? תודה מראש. רפאל

    • זכות יוצרים בנוסחה מתמטית
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/06/2010 11:56

      רפאל שלום, ככלל, אין זכות יוצרים ב"מושג מתמטי" שאינו בכלל יצירה אלא נתון "בטבע". ואולם, על אופן הביטוי של המושג, למשל דרכי הצגתו, יש זכות יוצרים. הגבול בין הצגת המושג כשלעצמו לדרך ביטויו דורשת שיקול דעת ולעתים אף לא ניתן להציב בבירור את קו הגבול. ככל שמדובר בספרות מקצועית אקדמית, יתכן ואף נטילה של הביטוי תחסה תחת הגנת השימוש ההוגן. בכל מקרה, מומלץ להסתייע בעניין בעו"ד שילווה את התהליך.