הפקת תקליטור שירים ללא קבלת היתר - זכויות יוצרים

  • דיסק הכולל שירים לזכר נפטרת
    אופיר | 20/06/2010 19:57

    אנו מעוניינים להוציא 50 דיסקים לחלוקה משפחתית ובו כ- 20 שירים שהמנוחה אהבה. אין עניין מסחרי בדיסק. הדיסק יכלול שירים של אמנים שונים. האם אנו עוברים על חוק זכויות יוצרים או כל חוק אחר? במידה וכן כיצד ניתן להמנע מכך? חשוב לציין שהתשובה די דחופה מאחר ובסוף השבוע האזכרה ואנו מעוניינים שיחולק שם... תודה מראש

    • הפקת תקליטור שירים ללא קבלת היתר - זכויות יוצרים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 21/06/2010 07:52

      ראשית, אני משתתף בצערכם ושלא תוסיפו לדאווה עוד. לגופו של עניין, המדובר בהפרה של זכויות היוצרים ועל מנת להתגבר עליה עליכם לקבל את הסכמת האומנים ו/או בעלי זכויות היוצרים ואני מניח שיסכימו לכך בשל הנסיבות אם כי איני מדבר, כמובן, בשמם. באשר לזמן בו הנכם מעוניינים להפיץ התקליטור, הרי שיש כאן בעיה אך אין דרך חוקית להכשיר העניין ללא קבלת היתר לכך. לעניין הערתך בדבר היקף ההפרה הקטנה וללא מטרות רווח, הרי שזה שיקול בין שיקולים להגנת שימוש הוגן לה נקבעו 4 מבחנים בפסיקה ובחוק זכויות יוצרים - 2007 כשבראשם מבחן הגינות השימוש. האם העניין נכנס להגנת השימוש ההוגן - יתכן אך אין ערובה לכך !

      • תודה על תגובתך  לת
        אופיר | 21/06/2010 08:57

        • תגובה לעו"ד אפשטיין
          מתמחה | 21/06/2010 22:37

          ראשית, הביטוי הוא "ולא תוסיפו לדאבה עוד" הלקוח מנבואת הנביא ירמיהו. שנית, על הפרת זכות יוצרים לא מתגברים או ששימוש מסוים מהווה הפרה או שלא. שלישית, על סמך מה אתה מניח שהאומנים יסכימו בהתאם לנסיבות. רביעית, לא ברור התייחסותך לעניין הזמן. ברור כי יש כאן בעיה. לכן פנו לפורום. חמישית, אין הפרה קטנה או גדולה אלא הפרה משמעותית או זניחה. שישית, מקור המבחנים לשימוש הוגן בדין האמריקאי. המבחנים אומצו במסגרת החוק חדש. שביעית, לתשובה אין פואנטה לא ברור האם מותר לעשות להפיץ את הדיסקים או שמדובר בשימוש הוגן ומה המשמעות כי הדבר עשוי להיות שימוש הוגן.

    • שימוש הוגן
      עו"ד גיא קדם | 21/06/2010 09:20

      שלום אופיר, בהחלט יתכן שהשימוש המתוכנן בשירים יחשב כשימוש הוגן, במיוחד אם מדובר על שימוש שאינו מסחרי. ככל שמדובר על שימוש הוגן לא תידרש קבלת רשות מאת היוצרים ולא יהיה צורך בתשלום תמורה. שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.