זכות יוצרים באתר אינטרנט

  • זכויות יוצרים - אתר אינטרנט
    יוני | 23/05/2010 15:29

    שלום, לפני כשנה בקירוב נבנה עבורי אתר ע"י פרילנסר (בונה אתרים עצמאי) שהינו עוסק מורשה. בחוזה לא נכתב דבר בעניין זכויות היוצרים. כעבור חצי שנה מיום תחילת העבודה ניכר היה כי בונה האתר אינו כשיר מקצועית לביצוע המשימה ועל כן במקביל להצגתו של האתר על בסיס עיצובו הראשוני התחלתי להיעזר בשירותיו של בונה אתרים נוסף לצורך שיפור המערכות שבאתר. לפני כשבוע הועבר האתר משרתיו של בונה האתר הראשו לשרתים חדשים אשר את החשבון בהם רכשתי מכספי שלי, והועלתה גירסתו החדשה של האתר אף אם לא לגמרי מושלמת. העיצוב מעט שונה אך מבוסס על עיצוב האתר המקורי. כעת פונה אליי בונה האתר הראשון בטענה כי הפרתי את זכויות היוצרים וכי הוא כבעל היצירה הינו היחיד שיכול לקבוע מה יהיה העציוב ומה יהיו המערכות הפועלות באתר. שאלתי אם כן היא האם אכן בונה האתר במקרים אלו, כאשר לא נכתב דבר בנדון זה בחוזה בינינו הוא אכן בעל היצירה או שמא מדובר באיומי סרק גרידא? תודה מראש, יוני

    • זכות יוצרים באתר אינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 24/05/2010 00:40

      שלום יוני, הבעלים הראשון של יצירה הוא היוצר, אלא אם הוסכם אחרת. יש לבחון איפוא את נסיבות העניין ואת המקובל בתחום. אם בניית האתר מתבצעת בד"כ בעבור מזמין מתוך מטרה שהאתר יהיה של המזמין, הרי שזה עשוי להחליש את טענת זכויות היוצרים של בונה האתרים. מכל מקום, לא בטוח כלל שאם העניין יגיע לבימ"ש, בימ"ש יראה בכך שאלה של קניין רוחני אלא יותר שאלה חוזית.