לשון הרע

  • זקוקה ליעוץ. לא קיבלתי תשלום עבור עבודה שכתבתי
    אלה | 20/05/2010 09:44

    שלום! ידיד שלי (א) ביקש ממני לכתוב עבודה לאוניברסטיה עבור ידיד שלו (ב) בשתלום. כתבתי את העבודה ושלחתי אותה במייל לידיד א'. כאשר לא קיבלתי תשלום, מצאתי את ידיד ב' אינטרנט שהתברר כרואה חשבון מוכר מאוד ומרצה באוניברסיטה עברית, אונ' בן גוריון ועוד המון מוסדות לימוד אקדמיים. המרצה הופתע מן העובדה שאני (קבלן משנה-כך הוא קרה לי)כתב עבורו את העבודה והבטיח לשלם לי אם אשלח לו במייל את פרטי הבנק. שלחתי לו את הפרטים והוא ענה שקיבל אותם. זה היה לפני חצי שנה, מאז נעלמו עקבותיו. פניתי אליו כמה פעמים במייל וביקשתי את התשלום, ללא איומים וגם כתבתי לו מכתהב במייל, "התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים" וגם פניתי לעו"ד להכנת תיק לתביעות קטנות. כמו כן, אני פניתי לאדם באוניברסיטה העברית שפונה בשמי לדיקן או רקטור של האוניברסיטה ושלחתי אליו את כל ההתכתבות עם מזמין העבודה, העבודה הכתובה וגם כתבתי על כך בפורום הסטודנטים של אותו המרצה בפייסבוק על כך. השאלה היא עד כמה אני חשופה לתביעה של הוצאת דיבה או כל תביעה אחרת מצד המרצה, אם ידע שאני פניתי לגורם באוניברסטיה?

    • לשון הרע
      עו"ד גיא קדם | 21/05/2010 00:51

      שלום אלה, הנסיבות שתיארת אינן ברורות לגמרי. מכל מקום, כדאי למצות את ההליכים בביהמ"ש ולא בפייסבוק. במקרה של תביעה בגין לשון הרע - אכן קיימת חשיפה כזו - ניתן יהיה להתגונן בטענת אמת דברתי, תום לב וכיוב', הכל כמובן תלוי נסיבות.