זכויות יוצרים

  • האם ישנה עילה?
    אלמוני | 15/05/2010 00:42

    שלום רב. מזה מס' שנים שיר בביצועי נכלל בתקליט של יוצר מפורסם (שהלחין) ובשלום רב. מזה מס' שנים שיר בביצועי נכלל בתקליט של יוצר מפורסם (שהלחין) ובהתאם להסכם שחתמנו אני מתוגמל על כל השמעה בארץ. לאחרונה נודע לי כי השיר מופץ בחו"ל אולם היוצר מסרב לתגמל אותי בשל כך. מהן זכויותיי בהנחה שהחוזה שנחתם בינינו לא מתייחס לאפשרות של הפצה בחו"ל?התאם להסכם שחתמנו אני מתוגמל על כל השמעה. לאחרונה נודע לי כי השיר מופץ בחו"ל אולם היוצר מסרב לתגמל אותי בשל כך. מהן זכויותיי בהנחה שהחוזה שנחתם בינינו לא מתייחס לאפשרות של הפצה בחו"ל?

    • זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 15/05/2010 16:59

      שלום, יש לבחון את הזכויות המדוייקות שהועברו/שלגביהן ניתן רישיון במסגרת ההסכם, את יתר הנסיבות סביב כריתתו של ההסכם, את המקובל בתעשיה וכיוב'. מומלץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום.