שימוש בתמונה שנוצרה ע"י אחרים

  • האם תמונה אחרי שנערכה נחשבת להפרת זכויות יוצרים?
    שחר | 25/04/2010 13:33

    אם לקחתי תמונה של בחורה בפוטושופ גזרתי אותה מתוך התמונה מקורית של צלם חובבן,הכנסתי אותה לרקע אחר ושיניתי את הבחורה קצת גם בעריכה.. לא השתמשתי בתמונה בשום צורה מסחרית ואינני מתכנן גם להשתמש..לא ציינתי את שמו של הצלם והוספתי חתימה שלי לתמונה הערוכה הסופית ופרסמתי אותה בין תמונותיי בפייסבוק האם זה נחשב להפרת זכויות יוצרים שבדינם אפשר לתבוע אותי?

    • שימוש בתמונה שנוצרה ע"י אחרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/04/2010 16:04

      שחר שלום, בנסיבות אלו יש, לכל הפחות, הפרה של הזכות המסחרית ואתה עלול להיתבע בגינה ולהתחייב בפיצוי כספי.

      • אוקיי... אז?
        שחר | 29/04/2010 01:29

        תודה על תשובתכם המהירה, אני אשמח אם יפורט מדוע אני מפר את הזכות המסחרית כאשר אין שום קשר לסחר או כסף? ועוד יצויין כי העריכה לתמונות נעשתה בבקשת המצולמת.. והאם כאשר אני מעלה תמונה בפייסבוק שמישהו אחר צילם, זה נחשב להפרת חוק כלשהו, כאשר אנו נתקלים ברבבות מקרים בהם תמונות שאנשים מעלים לרשת ושייכים לצלמים, ציירים או עבודות אומנות או סתם שחברים שלהם צילמו אותם ורוב הסיכויים שלא קיבלו אישור להעלות את התמונה מהבעלים שלה?

        • הזכות המוסרית
          עו"ד אפי אהרונוב | 01/05/2010 23:29

          שבוע טוב שחר, לא ניתן ללמוד את כל תורת זכות היוצרים על רגל אחת. ככלל, לבעל זכות היוצרים בתמונה הזכות לעשות בה שימוש כלכלי וכן הזכות למנוע מאחרים לפרסם את התמונה, להעתיק אותה, להעמיד אותה לרשות הציבור וכו' (ראה סע' 11 לחוק זכות יוצרים, תשס"ח - 2008). בנוסף, עומדת ליוצר התמונה הזכות המוסרית שמהותה: הזכות לקבל קרדיט הולם על היצירה והזכות למנוע מאחרים להטיל פגם, לעוות או לסלף את היצירה. על פעולות המפרות את זכות היוצרים ניתן לתבוע פיצוי כספי גם ללא הוכחת נזק. העובדה ש"כולם עושים את זה" אינה מהווה תעודת הכשר למעשה פסול. רבים נוהגים במכוניתם במהירות גבוהה מהמותר, אבל מי שנתפס משלם על כך. באותה מידה, מי שמפר זכות יוצרים עלול לשלם על כך.