הגנה על 'סלוגן'

  • איך שומרים על על סלוגן
    פדור | 20/04/2010 20:00

    אני מפיק אירוע. המצאתי סלוגן לאירוע. איך אני יכול לדאוג שאף אחד אחד לא יוכל להשתמש בסלוגן שהמצאתי?

    • הגנה על 'סלוגן'
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/04/2010 09:49

      בוקר טוב, ככלל 'סלוגן' הוא יצירה שיש עליה זכויות יוצרים. זכות יוצרים נולדת עם יצירת היצירה ואינה כרוכה בתהליך כל שהוא. כמובן שקיומה של זכות אינו יכול למנוע הפרתה ע"י אחר, ככל זכות אחרת. בנסיבות מסוימות ניתן להסתייע באמצעים משפטיים מסויימים המפחיתים את סיכון העתקת היצירה ע"י אחר וכדאי להתיעץ בעניין עם עו"ד. שיהיה בהצלחה.

      • רישום
        פדור | 21/04/2010 11:42

        ראשית תודה על תשובתך. שנית האם אין צורך לרשום את הסלוגן על מנת לקבל עליו הגנה? האם די בהתחלה בשימוש בו על מנת לקבל עליו זכויות יוצרים?

        • הגנה על 'סלוגן'
          עו"ד אפי אהרונוב | 22/04/2010 11:21

          פדור שלום, הזכות נוצרת עם יצירת היצירה ואינה תלויה ברישום כלשהו. ואולם, הדבר לא מונע את הפרת הזכות ע"י אחרים ואת הצורך לאכוף אותה בדרכים שונות (ניתן להסתייע לצורך כך בארגוני היוצרים או בעו"ד). כמו כן, בהיעדר רישום יתכן קושי להוכיח (במקרה של הפרה) שהיצירה היא יצירה מקורית שלך ושהיא הועתקה ע"י המפר, כך שיש חשיבות לנקיטת פעולות שונות מראש לצמצום הסיכון.

          • הבהרה אחרונה
            פדור | 22/04/2010 21:36

            אז האם עלי לרשום מראש את הסלוגן באיזה צורה?

            • סלוגן
              עו"ד אפי אהרונוב | 24/04/2010 20:54

              שבוע טוב, ניתן לפנות לתיבת ה'יעוץ האישי' לקבלת מענה קונקרטי.

            • יש צורך ברישום היצירה
              עו"ד אמיר טנא | 25/04/2010 09:47

              פדור שלום, יש צדק בדבריך. יצירה אינה מוגנת על ידי חוק זכויות יוצרים אם היא לא הוטבעה בדרך כלשהי. אין די בכך שהמצאת סלוגן והתחלת להשתמש בו בע"פ ועל מנת שהסלוגן ייחשב כיצירה יש לרשום אותו. ברישום הכוונה אפילו על סטיקר, מחברת או כל דבר אחר. כל עוד מדובר במשהו שנאמר בע"פ בלבד הוא לא יזכה להגנת זכויות יוצרים. יום נעים, אמיר טנא, עו"ד