זכות יוצרים בלוגו לצורכי פרסום

  • שאלות בקשר ללוגו של משרד עורכי דין
    דנה | 18/01/2010 00:29

    אני עו"ד צעירה, שעובדת במשרד עו"ד, אך מעוניינת גם בלוגו אישי וניירת משרדית עבור שימושי הפרטי. ברצוני לנסח סוג של הסכם בלעדיות או כתב ויתור מול המעצב הגרפי, שיצהיר על בעלותי בלוגו וימנע ממנו לעצב לוגו דומה ללקוחות אחרים. מה דעתכם? 1. האם הסכם כזה מקובל בנסיבות אלה? 2. האם זכות היוצרים היא שלי וכלל ניתנת להגנה על-ידי? 3. האם אני יכולה למנוע מהמעצב עיצוב לוגואים דומים ללקוחות אחרים? 4. האם יש למישהו דוגמא להסכם כזה? אודה על הערות והארות נוספות. דנה

    • זכות יוצרים בלוגו לצורכי פרסום
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/01/2010 13:02

      דנה שלום, ככלל, זכות היוצרים ביצירה מוזמנת היא של היוצר, ולא של המזמין, אא"כ הוסכם בין הצדדים אחרת (ראי סעיף 35 לחוק זכות יוצרים), ובמקרה שתיארת, ברירת המחדל היא שזכות היוצרים היא של המעצב. באם רצונך שהזכויות בלוגו יהיו שלך, עליך להסכים על כך עם המעצב ולנסח הסכם שיבטא את ההסכמה וכן הסכמות אחרות שברצונך לכלול בחוזה. מכל מקום, אין דרך להעביר אליך את זכותו המוסרית של המעצב בלוגו (ראי סעיפים 45-46 לחוק).

      • תודה, אבל...
        דנה | 22/01/2010 02:23

        את יכול לתת לי דוגמא להסכם או כתב ויתור כזה או לפחות הפנייה לפסיקה או ספרות מתאימה? אגב, ניתן להסתפק בכתב ויתור מבלי צורך בהסכם ארכני, לא?