הפרת זכות יוצרים

  • פרסום תמונה ללא אישור בעיתון
    מיק | 16/01/2010 17:51

    שלום אני צלם עצמאי. לפני כמה שבועות צילמתי ארוע חדשותי וניסיתי למכור תמונות מארוע זה למקומון ידוע. הם לא הסכימו לרכוש את התמונות. בסופ"ש הופתעתי לגלות תמונה שלי בשער העיתון ובכתבה בנושא ללא קרדיט וכמובן ללא אישור שלי. התמונה מאותו ארוע לא היתה בקובץ שהועבר לעיתון וכנראה הועבר ע"י צד ג', שגם הוא לא קיבל אישור לפרסום. העיתון לא הסכים לספק את שמו של המקור ממנו קיבל את התמונה שלי אך בכל מקרה, אף אחד לא קיבל ממני אישור לכך. אני מעוניין לתבוע את העיתון. מה הדרך המקובלת לבצע זאת וכמה נדרש לשלם לעו"ד כדי להוציא כתב תביעה? האם עלי לפעול מהר או שיש התיישנות על מקרה מסוג זה? תודה

    • הפרת זכות יוצרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/01/2010 18:15

      שבוע טוב מיק, מתיאור הדברים נראה שיש עילה לתביעה בגין הפרת זכות יוצרים. כדאי להתיעץ עם עו"ד באופו פרטני בכדי להתוודע לאפשרויות העומדות לפניך למימוש זכויותיך. שיהיה בהצלחה.