הגנת תום לב בזכויות יוצרים

  • ברור לגבי זכויות שהפרתי ללא ידיעה
    טל | 23/06/2008 21:02

    הצגתי באתר שלי עבודה שבה ישנו תכנות שלי ובו חלק של עיצוב שאינו שלי (וגם לא טענתי שהוא שלי) ובו יש פונטים של מסטרפונט שלא רכשתי אולם המעצב רכש אותם מדובר בפונט אחד והם כפו עלי לשלם 5000 שקל בטענה שזאת פשרה. השאלה שלי אם זה לא מוגזם והאם בית משפט היה מחייב אותי בתשלום גבוהה יותר?

    • הגנת תום לב בזכויות יוצרים
      עו"ד יריב קדם | 24/06/2008 23:04

      מחד, לפי הצגת הדברים, אולי היית יכולה לטעון להגנת תום לב. מאידך, עילת תביעה כיום לפי חוק זכות יוצרים החדש (בתוקף מ- 25/5/08), יכולה לנוע בין 0 ל- 100 אלף ש"ח. על כך יש להוסיף עלויות עו"ד. מכתב תשובה מעו"ד המבסס את טענת תום הלב, בטרם "כפו" עליך לשלם להם, אולי היה מניח את דעתם. מן הסתם הוא גם היה עולה הרבה פחות. אולם זה כבר חלב שפוך נדמה לי...!? *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים