עוד פרט שעשוי להיות חשוב-הטכניקה שנלמדה איננה המצאה שלה!

  • זכות מורה על עבודות תלמידיו
    איריס ב. | 01/06/2008 16:41

    השתתפתי בקורס למלאכת יד.רציתי לפרסם את עבודותי באלבום ציבורי ,פליקר.המורה דרשה שאציין ליד כל תמונה שאת העבודות האלה הכנתי בקורס בהדרכתה.אף הכתיבה את הנוסח בו היא מעונינת. מאחר ולא רציתי לריב,ואת התמונות רציתי לפרסם, עשיתי כבקשתה. עלי לציין כי למדנו בקורס טכניקה מאד מסוימת, עליה שילמנו במיטב כספנו. העבודות בוצעו על-פי נושא מסוים, אך פיתוח הרעיון הוא אישי לכל תלמידה. האם דרישתה, לציין כי למדנו אצלה, מוצדקת?

    • עוד פרט שעשוי להיות חשוב-הטכניקה שנלמדה איננה המצאה שלה!
      איריס ב. | 01/06/2008 17:02

      זאת טכניקה מוכרת היטב ברחבי העולם וראשיתה אצל הסינים הקדמונים....

      • את לא חייבת בכלל..זאת בחירה שלך...למרות זאת כדאי לך לכתוב את שמך ואת שם הקורס כדי לא ליצור בעיות בקו  לת
        אופיר | 03/06/2008 20:41

        • תודה לאופיר, ושוב לא הסברתי עצמי נכון-
          איריס ב. | 03/06/2008 22:58

          דרישת המורה היתה לציין שכל הזכויות שמורות לה, תוך ציון שמה וכתובת המייל שלה. אין לי בעייה לציין שלמדתי אצלה. יש לי בעייה לציין שכל הזכויות שמורות לה.

    • תשובה
      דמוסתנס | 04/06/2008 17:28

      אני אתחיל בלציין כי דעתי מבוססת על ידע יחסית שטחי בזכויות יוצרים. עם זאת, בהתחשב בעובדה כי עדיין לא קיבלת תשובה מקצועית, אני מאמין שתשובתי תיתן לך כיוון, מה שעדיף על כלום. אז כך: 1. במידה והיא לא השתתפה בהכנת העבודה עצמה אלא רק לימדה טכניקה ובחרה נושא לעבודה, העבודה כולה שלך. אחרת, לפי ההיגיון שלה, כל עבודותיך מכאן ואילך, תוך שימוש בטכניקה אותה היא לימדה, יהיו שייכות לה. 2. במידה והיא הייתה שותפה להכנת העבודה באמצעות עזרה בעיצוב היצירה עצמה, בקטעים בהם התקשית לדוגמה, הזכויות שייכות לשניכם. 3. שים לב כי בבחירתה את הנושא, היא נתנה לך רעיון, שאומנם אכן שלה, אך, זכויות יוצרים מגינים על מתן ביטוי לרעיון מסוים ולא על הרעיון עצמו, כך שכל עוד היצירה נעשתה על ידיך, היא שלך. 4. מצב דומה בו הזכויות אכן היו שייכות לה אפשר לראות בדוגמה של עובד-מעביד, כאשר היצירה של העובד במסגרת יחסי עבודה תהיה שייכת למעביד. במקרה שלך המצב שונה. 5. ההסתייגות שלי בתחילת ההודעה נובעת מהעובדה כי לא קראתי פסיקה בנושא, על כן יש סיכוי שהפסיקה קבעה אחרת. לפחות מבחינת היישום של החוק, אני מאמין כי אני צודק. שיהיה לך בהצלחה, דמוסתנס. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים

      • דמוסתנס!רוב תודות.נשמע לי הגיוני לחלוטין.
        איריס ב. | 04/06/2008 18:18

        אי לכך, הסרתי את המשפט המציין שכל הזכויות שמורות לגברתX. מכל 11 התמונות. השארתי את המשפט האומר שעבודות אלה נוצרו בסדנא אצל המורה הנ"ל.