יעוץ משפטי

  • לעו"ד יריב קדם- דיני אינטרנט
    הלוחמת למען החופש | 17/04/2008 01:11

    עו"ד קדם שלום, שאלה; היום פנה אלי בעל אתר באינטרנט המאגד בתוכו כאינדקס עורכי דין מכל הארץ, ומפרסם מאמרים ללא תשלום, בטענה כי אני פגעתי בפרנסתו במאות אלפי שקלים. בהיותי עו"ד צעירה פניתי לעורכי דין דרך האתר בהצעה מסויימת. העורכי דין נבחרו בקפידה וההודעה לא נשלחה "סתם כך". בהודעה היו אזכורים של שני אתרים אחרים (אחד קהילתי ואחד משפטי- אשר שניהם עוסקים בתחום שונה מהאתר נשוא השאלה) וציון העובדה שאני קשורה לאתרים אלו. המטרה הייתה להראות רצינות בעבודתי, וחס ושלום לא לפרסם מתחרים, (מה גם שהם אינם מתחרים...). הנ"ל טען בפני כי אני אחראית במידה ויהיו אנשים אשר יעזבו אותו (לא הצלחתי להבין למה כוונתו, הרי לקוחותיו לא משלמים לו כסף..). לי ברור כאור השמש שלא ניתן להחזיק אותי אחראית, ואין מעשיי באים בגדר עוולה ו/או עבירה כלשהי. מה אתה חושב? בברכה הלוחמת.

    • יעוץ משפטי
      עו"ד יריב קדם | 30/04/2008 22:56

      לא אוכל לייעץ בנושא קונקרטי במסגרת הפורום. השאלה אינה מתאימה למתכונת זו. אפשר לנסות לפנות באמצעות "פנייה דחופה" באתר, לבדיקה מעמיקה יותר של הדברים.