לא.

  • אם התחלתי בהליך רישום פטנט אני צריך לבדוק במקביל כל הזמן האם יש משהו דומה במדינות אחרות?
    אבינועם | 25/12/2007 20:47

    ממתי ההגנה שאקבל תקפה בעצם? וזה רק כלפי ממציאים בישראל?

    • לא.
      נחום | 28/12/2007 09:25

      אני לא חושב שאתה צריך לבדוק במדינות אחרות, אחרת מה ההגיון פה?!

    • תוקף פטנט בעולם
      עו"ד יריב קדם | 28/12/2007 19:43

      בקשת פטנט שהוגשה בישראל ניתן להפיץ במדינות העולם כל עוד היא לא פורסמה בדרך כלשהי (ההגשה עצמה אינה מהווה פרסום). בתוך עד שנה ממועד ההגשה ניתן להפיץ את הבקשה במדינות החברות באמנת פריז (כמעט כל מדינות העולם. נכון לסוף שנת 2007: 172 מדינות), אף אם היא פורסמה לפני כן, ובכך לשמור על תאריך של בקשת הבכורה הישראלית באותן מדינות. לגבי חלק ניכר ממדינות אמנת פריז, החברות גם באמנת ה- PCT (נכון לסוף שנת 2007: 138 מדינות) ניתן לדחות את מועד ה"הפצה" בכעוד שנה וחצי. יש להקפיד לגבי מדינות שאינן חברות באמנת ה- PCT או אמנת פריז,לבצע הגשה לפני פרסום הבקשה במקום כלשהו בעולם, בדרך כלשהי. כדי לקבל יעוץ קונקרטי יש לפנות לעו"ד בקיא בתחום, או לעורך פטנטים.