השארת שארית שיליה

  • רשלנות רפואית בעת לידה
    רויטל | 19/01/2012 12:41

    שלום רב, לאחר 4 נסיונות של IVF נקלטתי להריון עם שלישיה, כאשר שניים נקלטו כתאומים זהים, הוסבר לי כי עליי לעבור דילול של התאומים. הדילול עבר בהצלחה וההריון המשיך באופן תקין עם עובר אחד. במהלך ההריון לאחר מעכב של הרופא המטפל נאמר כי רוב השילייה של התאומים נספגת בגוף אך יחד עם זאת עליי לומר בחדר לידה כי עברתי דילול ויש להוציא את השאריות. ביום הלידה אכן אמרתי בחדר הלידה לצוות הרפואי כי עברתי דילול של תאומים ויש להוציא את שארית השק. לאחר הלידה האחות לא הצליחה להבחין בשק השארית ויצאה להתייעץ עם הרופא שמצידו אמר כי אם היא לא מרגישה את השק סביר להניח כי הכל נספג ולא נכנס בעצמו לבדוק אותי!! כשבוע לאחר הלידה נבדקתי אצל רופא הנשים שלי ומייד הוא מצא את השארית ושלח אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית ובא נמצא ממצא להשארת השק ונאלצתי להוציא בהיסטרטסקופיה ניתוחית את הממצא. האם יש לי עילה לתביעה?

    • השארת שארית שיליה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/01/2012 14:48

      על פניו נראה לי כי המקרה מצדיק התייעצות עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית ובירור באשר לקיומה של עילת תביעה. אני חושבת שהעצה שניתנה למיילדת על ידי הרופא המומחה לא היתה מספיקה ולטעמי ראוי היה שייכנס ויבדוק בעצמו. מובן שצריך לבחון היטב את המקרה טרם קביעה אם יש טעם בתביעה.