חוות דעת מומחה מטעם בית משפט ותיקון כתב התביעה

  • תקנה 136 לתקנות סד"א
    maya | 11/01/2012 15:16

    מה קורה במצב בו ניתנות חוות דעת סותרות, וממונה מומחה מטעם ביהמ"ש אשר נותן תזה חדשה שלא הועלתה ע"י הצדדים קודם לכן, והתובע לא מתקן את כתב התביעה בהתאם? האם הוא מוותר בעצם על טענות המומחה, אפילו אם הן לטובתו? האם השופט יכול לפסוק ע"פ חוו"ד המומחה מטעם ביהמ"ש- גם אם לא הועלו הטענות בכתה התביעה?

    • חוות דעת מומחה מטעם בית משפט ותיקון כתב התביעה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/01/2012 19:03

      ככלל, בית המשפט מוגבל לפסוק על פי כתבי הטענות. חוות דעת של מומחה רפואי מטעם בית המשפט איננה באה במקום כתבי הטענות. ועם זאת - התזה הרפואית עצמה שמעלה המומחה לא חייבת להיות כתובה ככתבה וכלשונה בכתב התביעה אלא המסגרת שלתוכה היא נכנסת, כלומר שיהיו טענות רחבות שעשויות לכלול אותה. בכל מקרה אם עוד ניתן - הגישו בקשה להארכת מועד לתיקון כתב התביעה

      • תיקוןכתב טענות בעקבות קבלת חוות דעת מומחה
        נחום פלדמן ,עו"ד -***תוכן ההודעה צונזר ע"י המערכת*** | 19/01/2012 14:26

        בהתאם לתקנה 136 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד 1984 ניתן לתקן כתב התביעה ,מבלי לבקש רשות וזאת תוך 15 יום ממועד קבלת חוות הדעת של המומחה הרפואי מטעם ביתהמשפט ***תוכן ההודעה צונזר ע"י המערכת***