אבחון רשלני של סרטן

  • האם זו רשלנות רפואית?
    דוד | 09/01/2012 21:56

    לאבי כאב הגרון וכאב לו לשתות ולאכול. הלכנו אל הרופא והוא הפנה אותנו לבדיקת ביופסיה שמטרתה לבדוק האם יש לו גידול סרטני בגרון. לאחר 3 בדיקות כושלות לא הצליחו לקחת דגימה אז הוחלט על ידי הצוות הרפואי שהבדיקה הרביעית תתבצע בחדר הניתוח והוא בעצם יעבור ניתוח ביופסיה.לאחר הניתוח נאמר לנו שהניתוח תקין וקבלנו תשובה שאין לו סרטן. באותו יום כשאבי יצא מבית הניתוח הוא התנפח והוחלט לבצע ניתוח נוסף לניקוז האוויר בריאות ובגרון בבית חולים אחר אך הם התחרטו לאחר מכן ולבצע את הניתוח בבית החולים אך אנו חששנו והחלטנו בכל מקרה להעביר אותו בית חולים. בבית החולים הזה אחד הפרופסורים הניח כי יש מצב שהערכה בבית החולים הקודם לא נכונה ויש סיכוי שיש לו סרטן והוחלט לבצע שם עוד ניתוח בוא נגלה כי כן יש לו סרטן. עקב זאת נאלצנו לעבור טיפולים קשים ובסוף הוא הצליח לצאת מזה אחרי המצב הנורא שהשאירו אותו בבית החולים הקודם..האם זו רשלנות רפואית?

    • אבחון רשלני של סרטן
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/01/2012 10:24

      על פי הפרטים שאתה מוסר - בבית החולים הראשון לא הצליחו לאבחן את מחלת הסרטן של אביך ובבית החולים השני כן הצליחו. לכאורה, יש כאן רשלנות. השאלה אם קיימת לאביך עילת תביעה תלויה בנזק שגרם האיחור עצמו (ולא מחלת הסרטן שאיש לא אשם בה). אינך מפרט את פרק הזמן שחלף בין שני בתי החולים אך אם האיחור היה כזה שגרם להחמרת המחלה אצל אביך - כי אז קיימת לו עילת תביעה, אך אם המדובר בפרק זמן קצר של ימים או אפילו שבועות נראה שלא ניתן יהיה להוכיח שאיחור זה גרם לנזק ממשי בר תביעה.

      • תגובה..
        דוד | 10/01/2012 10:42

        קודם כל, לפני בדיקת הביופסיה הראשונה שהוא עבר הוא יכל לאכול מעט ולשתות אך לאחר הניתוח נסתם לו הוושת והוא לא יכל לאכול ולשתות בכלל. ובמשך חודש וחצי הוא היה מאושפז כתוצאה מתגובה לבדיקה בבית החולים הראשון. בנוסף לקח שלושה חודשים מאז שעזבנו את בית החולים הראשון עד שהוא החל בטיפולים הכימוטרפים.אני רוצה גם להוסיף סיפור אישי שאני חושב שיכול לעזור. בבוקר אחד לפני הכניסה לניתוח לניקוז האוויר בריאות ובגרון נפגשתי עם אחת המזכירות שם בבית החולים בלובי שמאוד נקשה לאבי והיא מסרה לי בשקט שאם אני רוצה להציל את החיים של אבא שלי אני חייב להעביר אותו היום בית חולים ולא להתעקב.

        • איחור באבחון סרטן
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/01/2012 13:13

          לפי התוספת שפרטת - נגרם לאביך נזק כתוצאה מביצוע הבדיקות בבית החולים הראשון בחוסר מיומנות. אך הנזק הזה חלף ועל כן כדאיות של תביעה במקרה כזה לא רבה - שכן תביעה כרוכה בהוצאות כספיות לא מבוטלות. השאלה המעניינת העיקרית היא האם האיחור עצמו גרם נזק ממשי בר הוכחה. זהו הדבר הדרוש להגשת תביעה

          • העילה לתביעה
            דוד | 10/01/2012 14:07

            כמו שאמרתי, עקב סיבוך בניתוח שהוא לא היה צריך ניזון אבי במשך למעלה מחצי שנה רק דרך הבטן והוא לא יכל להכניס שום דבר לפיו. כמו כן הוכרחנו לקנות המון תרופות לא נחוצות ויקרות שלא היו קשורות למחלה עצמה.מבית החולים הזה הוא יצא כמו רוח רפאים , חסר כל כוח ורצון. בבית החולים השני הודיעו לנו כי הוא יכל למות שם אם היינו ממשיכים בטיפולים..עכשיו אני שואל. עצם זה שנגרם הנס וכן נודע לנו בזמן על ידי המזכירה של אותו בית חולים שאנו חייבים להעביר אותו בדחיפות לבית חולים אחר והוא ניצל אחרי טיפולים מפרחים שחלקם היו רק כדי לטפל במה שנעשה לו בבית החולים הראשון.זה לא עילה לתביעה?