רשלנות רפואית והשארת שיליה

  • שארית שליה אחרי ניתוח קיסרי והדבקויות מונעות הריון
    דינה | 28/12/2011 23:21

    שלום,לפני 5 שנים ילדתי בניתוח קיסרי חירום ילדה בריאה. במהלך הניתוח הושארה ברחמי חתיחת שליה בגודל של יותר מ-5 ס"מ. השארית הובחנה רק כעבור חודש בבדיקה שיגרתית אצל גניקולוג (לא היו דימומים או כאבים חריגים). נשלחתי מיד לביצוע גרידה, במהלכה לא הצליחו להוציא דבר. לאחר חודש עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית והשארית הוצאה. בעת ביצוע הגרידה וההיסטרוסקופיה לא קיבלתי שום הסבר וגם לא ידעו אותי על קיומם של חומרים המונעים הדבקויות.כתוצאה מכל ההתערבויות, הרחם שלי נשאר דבוק והרירית שלו הרוסה, ובמשך כ-3 שנים מהלידה לא קיבלתי מחזור כלל. בשנתיים האחרונות התחלתי לקבל דימום מועט מאוד, דמוי מחזור.אני רוצה ילד נוסף, אך הוסבר לי שזה בלתי אפשרי ללא מספר ניתוחים להפרדת הדבקויות וגם אז הסיכוי הינו קטן. אני מפחדת פחד מוות (זו לא הגזמה) מהתערבות כירורגית נוספת אחרי כל הנזקים (הפיזיים והנפשיים) שנגרמו לי.האם יש כאן עילה לתביעה? או שאם לא מיציתי את האופציה הניתוחית עד הסוף (הפרדת הדבקויות), אז אין סיכוי לקבל פיצויים?ושאלה נוספת - האם פרק הזמן בו אני יכולה להגיש תביעה הינו 7 שנים מהלידה?תודה רבה.

    • רשלנות רפואית והשארת שיליה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/12/2011 15:10

      דינה שלום רב, המקרה שאת מתארת בהחלט מצדיק בירור יסודי. חשוב לציין כי השארת חלקי שליה היא לא תמיד תוצאה של רשלנות ועלולה להיגרם גם בידיים מיומנות. עם זאת, יש בהחלט לבדוק היטב את הרשומה של הלידה ושל הבדיקה לאחר הלידה (בה אובחנו חלקי השליה) ולהתרשם מהי סיבת השארת חלקי השליה ומהי סיבת העיכוב. מציעה לך לפנות להתייעצות עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית. לגבי ההתיישנות - היא אמנם 7 שנים מהלידה, אם כי ייתכן שניתן יהיה למנות את 7 השנים מהיום שאובחנו שאריות השליה - אך לא מציעה לך להמתין לרגע האחרון, שכן הכנתת תביעה כזו להגשה עלולה להמשך זמן ארוך.

      • המשך שאלה
        דינה | 29/12/2011 22:05

        תודה על תשובתך, וברשותך עוד מס' שאלות:אם הבנתי נכון, הכרה ברשלנות רפואית תלויה במהלך הניתוח הקיסרי (אם אכן היתה רשלנות) ופחות בתוצאות של ההדבקויות שנוצרו (אי יכולת להרות).1. אם במקביל להגשת תביעה אעשה ניתוח להפרדת הדבקויות ואצליח להרות, האם גם אז אהיה זכאית לפיצוי?2. האם במקרה כזה אפשר לקבוע אם היתה רשלנות רק על פי התיק הרפואי, ללא בדיקה פיזית?2. מה סדר גודל של פיצוי שאפשר לקבל?תודה רבה!

        • רשלנות רפואית תשובה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 01/01/2012 15:20

          הדברים אינם מתמטיקה פשוטה. תחילה יש לבחון האם השארת השיליה היא תוצאה של התרשלות או שנגרמה כסיבוך ללא כל רשלנות שהיא. רק אם מקורה בהתרשלות את עשויה להיות זכאית לפיצויים. גם במקרה כזה - תלוי בהיקף הנזק - אם תצליחי להרות (לאחר טיפול) אז הנזק יהיה עבור הסבל שסבלת בגין השארת השיליה והטיפול/ים הפולשני/ים שעברת מאז. אם לא תצליחי להרות - היקף הפיצוי יהיה כמובן משמעותי יותר.. כך או כך, אינני ממליצה ללקוחותי לעכב טיפול רפואי או תוכניות לעתיד בגלל תביעה ולכן רצוי שתחילה תטפלי בעצמך..