רשלנות רפואית?

  • אחריות מקצועית? עצתכם בבקשה
    שרון | 14/09/2011 14:38

    כשנה לאחר ניתוח טבעת בקיבה, הטבעת החליקה, הגעתי למיון ואושפזתי בכירורגית לקראת ניתוח - נאמר לי שיוציאו לי את הטבעת. לפני הניתוח דיברתי עם המנתח וביקשתי שיחזיר אותה למקומה (למיטב ידיעתי זה מה שעושים) ולא יוציא אותה אך הוא טען שבשום אופן לא מחזירים טבעת במקרה של החלקה אלא מוציאים לגמרי. לא עזר כמה שהתחננתי (הידיעה שאצטרך לעבור ניתוח נוסף לאחר מכן הפחידה אותי כל כך) הוא התעקש שאין שום אופציה אחרת. כאשר הגעתי לשני מנתחים מומחים לאחר כשלושה חודשים על מנת להתייעץ לקראת ניתוח להחזרת הטבעת, גיליתי שממש לא היו צריכים להוציא לי את הטבעת אלא רק להחזירה למקומה... מסתבר שרק במקרים מסוימים ביותר יש צורך להוציא את הטבעת. בכלל לא פיקפקתי בדעתו המקצועית של המנתח בבית החולים והייתי בהלם כשראיתי עד כמה הופתעו המנתחים מהמקרה שלי ועד כמה הגיבו בחריפות כלפי ההחלטה שלו. שניהם היו באותה הדעה שאותו המנתח בבית החולים בחר בדרך הקלה עבורו וגם כזו שאולי תחסוך ממנו מעכב נוסף ו/או אי אלו סיבוכים עתידיים. ההחלטה של אותו מנתח מאוד משמעותית! אני אפילו לא אתחיל לתאר את ההשפעה על המצב הנפשי שלי (מצב שנמשך כבר כמה חודשים ארוכים), אך בנוסף לזה הפגיעה בגוף שלי ובהתנהלות היומיומית שלי היא גדולה וכואבת. קודם כל, לאחר האישפוז וההחלמה (שהיתה ארוכה כי מיד אחרי הניתוח אושפזתי שוב עם דלקת ריאות חריפה) נאלצתי שוב לעבור ניתוח ושוב אישפוז והחלמה (וגם פוטרתי מהעבודה, אני בטוחה שהיה קשר להיעדרויות הרבות למרות שזה לא נאמר במפורש). כמובן שבכל הזמן הזה היו לי הפסדים של ימי עבודה רבים שעל רובם לא הייתי זכאית בכלל לתשלום והתווספו הוצאות רבות וכאב ראש גדול (אני גם שכירה וגם עצמאית והייתי צריכה לשלם לאחרים ולהיעזר בבמשפחה וחברים שיתפסו את מקומי - גם בעבודה וגם בהתנהלות היומיומית). את הסבל והכאבים של ימים ארוכים כבר שכחתי לאחר ההחלמה אבל מה שאי אפשר לשכוח זה שההחלטה של המנתח גרמה לכך שבמקום 5 צלקות שהיו לי בבטן (ששלוש מהן כבר ממש לא ראו) יש לי עכשיו 7 צלקות בבטן (שתיים נוספו בניתוח להחזרת הטבעת). 3 צלקות מתוך ה - 7 הן ממש ממש מזוויעות שכן נכנסו דרכן שוב בניתוח הסרת הטבעת ושוב בניתוח טבעת החוזר. לראות את הבטן המצולקת במראה זו תזכורת יומיומית כואבת!!! לא עובר יום בלי שאחשוב על זה ועל כך שכל זה לא היה צריך בכלל לקרות. אני מתנצלת על אורך ההודעה, חשוב לי להסביר בדיוק מה היה כי אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות בעניין והאם יש כאן עילה לתביעת פיצויים. אם כן, ממש אודה לכם שתייעצו לי מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות? המון תודה מראש, שרון

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 15/09/2011 15:49

      שרון שלום רב, מצד אחד, שמעת שני מומחים שסבורים שניתן היה להחזיר את הטבעת ולא להוציא אותה - מה שמבסס אולי את טענותייך לרשלנות רפואית. מצד שני - המנתח עצמו סבר שהפעולה לא אפשרית/לא רצויה. השאלה הרלוונטית לטעמי היא האם במועד בו פנית ואובחנה החלקת הטבעת היתה לצוות במקום המיומנות הדרושה לבצע את החזרת הטבעת והאם הפעולה לא היתה כרוכה בסיכונים. הנושא דורש בירור קפדני עם מומחים טרם החלטה על הגשת תביעה.

      • רשלנות רפואית?
        שרון | 15/09/2011 21:27

        תודה על התשובה, כאמור שני מומחים טוענים שלא היה צריך להוציא את הטבעת אלא רק להחזירה למקום (מכיוון שזו היתה החלקה בלבד, ללא פגיעה). לגבי מיומנות הצוות אני לא יודעת אבל המנתח הוא פרופסור מוכר ומנוסה מאוד - בהחלט יש לו את המיומנות ובגלל זה גם לא פיקפקתי כשאמר שלא מחזירים טבעת אלא מוציאים - דבר שהתברר כלא נכון בשום אופן. אני נוטה להאמין שאם הייתי מגיעה אליו באופן פרטי היה מחזיר ולא מוציא ... וזה מה שהכי כואב, מרגישה שהפקירו את הגוף שלי. הביקורת של המומחים על החלטתו היתה חד משמעית ואני מעריכה אותה גם מכיוון שאין להם שום אינטרס, להיפך, נראה שניסו להיזהר בדבריהם ולא להכפיש. בכל אופן, מסכימה שהנושא דורש בירור קפדני אבל באיזה דרך? מה עליי לעשות? שוב תודה, שרון

        • התייעצות
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/09/2011 15:31

          מציעה לך לפנות לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית להתייעצות פרטנית