רשלנות בזמן אשפוז תוספת לשאלה

  • רשלנות בזמן אשפוז
    לאה | 13/09/2011 14:11

    שלום , פניתי לחדר לידה עם מיעוט מי שפיר , לאחר בדיקת מינטור כ 30 דקות היה דופק עוברי 150/165 ונותקתי מהמינטור, עברתי בדיקת אולטרסאוונד והיה במשקל 1,300 ק"ג והיה במצג עכוז הוסבר לי כי צריך לאשפז אותך למחר כדי לבצע עוד בדיקת אולטראסאוונד , העבירו אותי למחלקה היריון בסיכון שם קבלה אותי אחראית משמרת , שאלתי האם הולכים לחבר אותי למינטור , התשובה : לא בסוף לילה נחבר . לאחר שעתיים במיטה ללא השגחה ללא בידקות דם , התחיל דימום קשה וכאבים עזים קראתי לאחיות והעבירו אותי בדחיפות לחדר לידה ובוצע בדיקה מידית ואמרו לי כי העובר מת וצריך לבצע ניתוח קיסרי דחוף . יש לציין משך האשפוז היה כ 6 שעות וכי בזמן הבדיקות בחדר לידה בקבלה ובזמן אשפוז במחלקה להירון בסיכון היה תנועות של העובר רק לאחר המקרה הוסבר לי שהעובר מת ואמרו לי כי יש הפרדות שיליה האם יש רשלנות רופאית . תודה

    • רשלנות בזמן אשפוז תוספת לשאלה
      לאה | 14/09/2011 08:58

      יש לציין כי הייתי בשבוע 30

      • מות עובר - רשלנות רפואית
        עו"ד אורי דלאל | 14/09/2011 12:05

        לאה שלום, צר לי לשמוע על המקרה. בכדי לקבוע אם היתה רשלנות רפואית בעניינך יש לעיין בכל החומר הרפואי הרלוואנטי. בעיקר חשוב לעיין בסרטי המוניטור בכדי לראות אם היתה לדוגמא האטה בדופק העובר או סימנים אחרים העלולים להחשיד למצוקה עוברית. יש לעיין גם בתוצאות בדיקות ה-U.S (מה היו מדדי ה - BPP ? ) ועל סמך ממצאים אלה ובדיקות נוספות שייתכן ונעשו יש לבחון האם היתה אינדיקציה לסיום הלידה (למרות שבוע הלידה המוקדם) על ידי ניתוח קיסרי כדי למנוע הותרת העובר בסביבה רחמית עויינת או לכל הפחות בהמשך מעקב הדוק יותר הכולל חיבור למוניטור לצורך אבחון מוקדם יותר של מצוקה עוברית או החרפתה. ככל שייתברר כי הצוות הרפואי התרשל באבחון מצבו של העובר וכי אלמלא התרשלות זו ניתן היה להציל את העובר תעמוד לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. מומלץ לפנות לעורך דין לקבלת ייעוץ פרטני. בברכה, אורי דלאל, עו"ד

    • הפרדות שיליה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 15/09/2011 15:53

      הפרדות שיליה היא סיבוך קשה, שעלול לקרות בפתאומיות ולא קל לחזות אותו. השאלה היא אם אמנם היו גורמי סיכון שעלולים היו לבשר על הסיכון שהתרחש או האם היו ממצאים שחייבו נקיטת אמצעי זהירות מוגברים על מנת להשגיח על העובר ברחם. על שאלות אלה ניתן יהיה להשיב לאחר עיון מדוקדק בכל תיק מעקב ההריון שלך לרבות תיק האשפוז בבית החולים בו היו הארועים המתוארים. מציעה לך להיוועץ בהקדם על ידי עו"ד אסי לביא צוקרמן, עורכת דין