רשלנות רפואית וקיזוז תשלומי המל"ל

  • קולונוסקופיה
    אלכס | 08/09/2011 12:31

    שלום רב.שמי אלכס ויש לי שאלה לגבי החלטת בית משפט.ב-2003 אבי עבר בדיקת קולונוסקופיה,במהלך הבדיקה נוקב המעי ב 2 מקומות וכתוצאה מכך לאחר 2 ניתוחים כושלים ושבוע וחצי בטיפול נימרץ הוא ניפטר.תבעתי את בית החולים ולאחר שבע שנים הצלחנו להוכיח את אשמתם.בית המשפט פסק 350000 אלף שקל לטובתינו ובנוסף לזה הוא גם פסק שמהסכום הנ"ל כ-300000 אלף שקלים צריכים לעבור לידי המוסד לביטוח לאומי בגלל שאמא מקבלת קיצבת שארים.הרי גם אם לא היינו תובעים היא הייתה מקבלת את הקיצבה לשארית חייה.האם קיים חוק כזה ?והאם ניתן לעשות משהו בנידון ?אשמח לקבל תשובה שתאיר את עיני.תודה מראש ובברכה.אלכס.

    • רשלנות רפואית וקיזוז תשלומי המל"ל
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 09/09/2011 12:36

      אלכס שלום, ראשית, הרשה לי להביע צער על מות אביך ואני בטוח שגם אם היה זה מזמן - אין לדבר מזור. שנית ולגופו של עניין, בתביעת פיצוי בגין רשלנות ו/או רשלנות רפואית, כל סכום ששולם ו/או משולם ע"י המוסד לביטוח לאומי עקב המקרה (ובמקרה דנן, כדבריך, המדובר בקצבת שארים המקבלת אמך בגין הרשלנות שבעטיה נפטר אביך) - מקוזז מסכום הפיצוי שנקבע. ככלל העיקרו הינו שאין לפצות הניזוק ו/או יורשיו יותר מכדי נזקם ובמילים פשוטות: אין כפל תשלומי נזק. שלישית, אעיר כי איני מכיר את התביעה ואציע לך בכל מקרה לדבר עם מי שייצג אתכם בתביעה ואולם חוששני שזו התשובה שתקבלו אך בכל זאת כדאי לוודא זאת ממי שמכיר הנתונים בתיק.

    • גמלאות המוסד לביטוח לאומי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/09/2011 11:03

      התשלומים ששילם המוסד לביטוח לאומי הם תוצאה ישירה ממותו של אביך, ועל כן המוסד (שהוא עצמו ניזוק מן המוות) זכאי להחזר התשלומים ששולמו על ידו כתוצאה מן המוות. זו הסיבה להחלטת בית המשפט, עד כמה שאני מבינה אותה משאלתך. אינני יכולה לחוות דעתי על המקרה הספציפי, שכן אינני מכירה את הנסיבות.