תשובה

  • שאלות לגבי טופס ויתור על סודיות רפואית
    גיל | 01/09/2011 19:41

    האם לאחר חתימה על הטופס מקום העבודה רואה ממש כל פגישה שהייתה לך עם רופא מומחה שבשנים האחרונות או שרק דברים קריטיים יותר כמו אשפוזים/ דברים בתחום בריאות הנפש? למשל: נגיד שלפני 4 שנים הייתי אצל אורתופד בבית חולים. האם עכשיו לאחר חתימה על הטופס מקום העבודה יגיע לרמה של לבדוק מה אמרתי באותה פגישה לאורתופד וממה סבלתי או שהם מסתכלים רק על דברים יותר אקטואליים וחריפים? כמה זמן נשמרת הרשומה הרפואית של מטופל לאחר ביקור במרפאת חוץ בבית חולים. לאחר כמה זמן גורסים אותה (אם בכלל)? ושאלה אחרונה: מי בד"כ בודק במקום העבודה את התיק הרפואי שלי? האם זה המעסיק/בוסים עצמם או מישהו חיצוני שאינו מכיר אותי? מצטער מראש על המייל הארוך אבל זה שאלות שמאוד מעסיקות אותי, במיוחד עכשיו לאחר חתימה על הטופס. כל מי ששאלתי ענה לי אחרת, ואתה בטוח מבין יותר טוב מהם. אודה לך על תשובה מפורטת לשאלות..

    • תשובה
      עו"ד יניב בקאל | 02/09/2011 11:36

      ניתן לצלם כל ביקור וכל פניה לרופא באמצעות הטופס, אצל כל רופא, קופת חולים, בית חולים, מכון רפואי חיצוני וכו' אלא אם כן הגבלת בטופס עצמו תחומים שאינך מוותר עליהם. אם לא הגבלת - ניתן לצלם כל רשומה רפואית, החל מהיום שנולדת. בעניין שאלתך השנייה - בעיקרון, אין צורך בחברה חיצונית כדי לצלם, אם כי יש חברות שנעזרות בהן. עו"ד יניב בקאל

      • עוד שאלות בנושא
        גיל | 04/09/2011 12:01

        תודה על התשובה המהירה. עוד שאלות שיש לי בנושא: 1. אז לרוב האם החברה באמת בודקת בפרטי פרטים את הביקורים שלי אצל רופא והליכים רפואיים נוספים, או שלרוב השימוש בויתור על סודיות רפואית הוא רק למקרה שבאמת צריך. כלומר, האם הנטייה של החברות היא סתם לחטט בתיק הרפואי שלך או שרק למקרה הצורך (נגיד:תביעות)? 2.האם בד"כ מי שיודע את פרטי התיק הרפואי שלי ורשאי לחטט בו הוא הבוסים שלי או שאנשים מהחברה אבל שלא קשורים אלי מבחינה מקצועית/של אחריות? אני מקווה שזה לא הבוסים כי אז זו לפי דעתי פגיעה חמורה בפרטיות...

        • ויתור על סודיות רפואית
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/09/2011 12:59

          חתימה על טופס ויתור על סודיות רפואית מקנה לזה שכלפיו ויתרת על סודיותיך רשות לעיין בתיקים רפואיים שלך. עם זאת, אין משמעות הדבר שלבוסים שלך זכות לחטט בתיקיך הרפואיים ללא טעם ענייני. ברור כי הזמנת תיעוד רפואי אודותיך על ידי מקום העבודה חייבת להעשות בסבירות ובהגינות, תוך שמירה על פרטיותך ובמקרה שיש בכך צורך ממשי. מעבר לכך, לא ניתן להשיב על שאלות כלליות לגבי המקרה הקונקרטי והכל תלוי בנסיבות העניין. בהצלחה!!