עילת תביעה

  • אומדן שווי התביעה
    שירה | 22/08/2011 08:45

    נכנסתי להריון לאחר טיפולי IVF בעקבות בעיה בזרע , לפני שנה וחצי ילדתי בניתוח קיסרי, לאחר חודש וחצי מהלידה נלקחתי בטיפול נמרץ נוכח שטפי דם עזים , הסתבר כי הותירו לי שליה ברחם וביצעתי גרידה ... מאחר ולאחר הפעולה נוצרו לי הדבקויות ביצעתי גרידה נוספת (חשוב לציין שמעולם לא היו לי הדבקויות או הפלות או הייתי זקוקה לאיזו פעולה כירורגית ברחם) לאחר 10 חודשים שנטלתי הורמונים וביצעתי את 2 הפעולות הכירורגיות קיבלתי ווסת והתחלתי שוב טיפולי IVF הפעם גיליתי כי אין רק את בעיית הזרע כי אם עובי הרירית שלי הפכה למחצית מעוביה הרגיל נוכח הגרידות ... כיום אני לאחר הטיפול השני ללא הצלחה , האם במצב זה כבר התגבש הנזק הכולל או שיש צורך להמתין עד לכניסה להריון להבין אם יש נזקים נוספים ?

    • עילת תביעה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/08/2011 10:59

      ראשית אציין כי הכותרת פחות מתאימה. השאלה היא האם ישנה בכלל עילת תביעה בנסיבות המתוארות. אתחיל בכך שלא סופקו כל הפרטים הרלבנטיים לשאלה הראשונה- האם אכן היתה התרשלות במהלך הניתוח (מה היו האינדיקציות לביצועו, האם ביצעו במועד, מה היה המהלך הניתוחי המדויק ועוד). תשובות לשאלות הללו מתקבלות לאחר קבלת עותק מתיקה הרפואי של היולדת. לאחר מכן- יש כמובן לבחון את שאלת הנזק. אז מהתיאור שלך- יש את הנזק הברור- כאב וסבל על כל המהלך שנאלצת לעבור לאחר הלידה (אשפוז וגרידה). השאלה אם יש נזק ארוך טווח (חוסר יכולת לקליטת היריון), והאם יש דרך לקשור את זה למהלך הלידה הקודמת (בניגוד לקשיים שהיו ממילא קודם לכן). מובן שעל מנת להשיב כדבעי לכל השאלות שהנסיבות שתוארו מעלות- יש צורך להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד מומחה בתחום.

      • המשך...
        שירה | 22/08/2011 11:31

        לעניין עילת התביעה: ניתוח קיסרי לא מתוכנן (מצג עכוז) לאחר הוצאת הולד לא בוצעה בדיקה של השליה במלואה ונותרה חתיכה בגודל 5 ס"מ ברחם .... לעניין הנזק : למעט כאב וסבל קיים כעת נזק של הרחם עצמו - עובי הרירית לו הייתי נכנסת להריון באופן טבעי הדבר היה מקטין את הסיכויי פריון שלי וככל הנראה הייתי זקוקה להרפיה חוץ גופית (אגב מצב הרחם מתועד לפני ואחרי אצל רופא פרטי) אלא שמאחר ונקודת הפתיחה שלי היא הפריה חוץ גופית בשל זרע באיכות גרועה אני שואלת האם יש לכך משמעות בעניין שווי התביעה...

        • עילת תביעה, נזק ושווי התביעה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/08/2011 14:35

          על פניו, בנסיבות שתוארו, ישנה התרשלות בביצוע הניתוח (בכפוף לכך שלא מדובר בסיבוך מוכר וצפוי, ושוב השאלה היא אופן המעקב). לכל דבר יש השפעה על שווי התביעה, אבל שאלתך היא כללית מדיי. כל נזק משפיע על הפיצוי בסופו של יום. לעניין הנזק- אם תצליחי להיכנס להיריון, ואם לא השתנה מהלך כניסתך להיריון (לא משנה מה הסיבה), אז לכאורה אין נזק. אם תצטרכי לפנות להליך אחר לכניסה להיריון, אז הנזק שלך יתבטא בפער שבין הליך בהפריה גופית לבין הליך של הפריה חוץ גופית (הן לגבי העלות הכלכלית הכרוכה בכך, והן לגבי המהלך שנדרש לכך על הכאב והסבל הכרוכים בו), הכל אם תצליחי להיקלט. אם לא תהרי יותר- זה סיפור אחר. את מעלה שאלות רבות וטובות, אולם בכדי לקבל ייעוץ ומענה לכול באופן המיטבי, עלייך לפנות להתייעצות עם עו"ד מומחה בתחום, להביא את מלוא התיעוד שברשותך, ולאחר שיבחן את התיק- הוא יוכל לוודאי להשיב לשאלותייך. בהצלחה!