תשובה

  • מכתב דרישה לביה"ח בטרם הגשת תביעה
    נא עזרתכם | 16/08/2011 14:36

    האם במקרים של רשלנות רפואית בכלל, ובמקרה של רשלנות מצד מיילדת בזמן הלידה בפרט נהוג לשלוח לבית החולים מכתב דרישה בטרם הגשת תביעה לביהמ"ש כמו במקרים של תאונת דרכים? שאלה נוספת במידה והתשובה לשאלה הראשונה שלילית היא, האם במקרים בהם הלקוח לא מעוניין להשקיע סכומי כסף או שמעוניין לסיים בכל מקרה את התיק מחוץ לכותלי ביהמ"ש, האם אז כן ניתן/ נהוג לשלוח מכתב דרישה שכזה לביה"ח על מנת לסיים את המקרה בפיצוי הולם ללא הליכים משפטיים.בתודה מראש.

    • תשובה
      עו"ד יניב בקאל | 16/08/2011 18:22

      תמיד מומלץ לשלוח מכתב טרם הגשת התביעה, גם בתביעת רשלנות מקצועית. * הערת מערכת: עו"ד בקאל, אנחנו מבקשים ממך שלא לנצל את הפורום כדי לפרסם את מרכולתך. כבר פנינו אליך בעבר בבקשה שלא להשאיר פרטי התקשרות עמך. נודה לך באם תכבד את בקשתנו.

      • עו"ד בקאל, הפורום אינו במה פרסומית
        LF | 17/08/2011 10:24

        * הערת מערכת: עו"ד בקאל, אנחנו מבקשים ממך שלא לנצל את הפורום כדי לפרסם את מרכולתך. כבר פנינו אליך בעבר בבקשה שלא להשאיר פרטי התקשרות עמך ו/או כל קישור לאתריך. נודה לך באם תכבד את בקשתנו. כמובן, מחקנו את הקישורים שהשארת בהודעה. בברכה, מערכת האתר

        • הוספת הקישור נעשתה בשל אי בהירות מצד האתר
          עו"ד יניב בקאל | 22/08/2011 09:55

          הוספת הקישור נעשתה בשל אי בהירות בחלון התגובות, שם יש אפשרות להוסיף קישור לכתובת אינטרנט. בכל מקרה, לא היה מקום, לדעתי, לפרסם דברי התלהמות, אשר מקורם (לדעתי) מחשש של תחרות בריאה בשוק.

    • מכתב דרישה לפיצוי על רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/08/2011 18:50

      בעקרון ניתן לפנות במכתב דרישה. רצוי לעשות זאת לאחר התייעצות עם רופא מומחה בתחום שיעריך סיכויי התביעה על מנת שעוה"ד המטפל ידע על מה להתפשר ולא יחמיץ נזקים שלא צפה אותם. רצוי שעו"ד בעל ניסיון ברשלנות רפואית יטפל במו"מ מעין זה.

      • תודה רבה  לת
        יום נעים | 17/08/2011 10:48