תביעה בעילה של איחור באבחון

  • מחלת בכטרב
    שיילי | 03/07/2011 18:27

    שלום רבלפני כחצי שנה,לאחר מעל עשור של כאבים לא מאובחנים שנפטרו באמתלה של "פריצת דיסק שגרתית "וכו' ,ולאחר אינספור זריקות וולטרן,פלקסין,ומשככי כאבים חזקים כל כך הרבה שנים,אובחנתי כחולה כרונית באנקילוזינג ספונדליטיס-הרי היא מחלת בכטרב. עקב האבחון המאוחר כל כך,נגרם לי נזק פיזי רב-ואני חיה כיום מוגבלת מאוד,סובלת מכאבי תופת בלתי פוסקים,מטופלת בתרופות ביולוגיות בעלות תופעות לוואי וסיכונים חריפים. אני חד הורית לילדה,ואיני מוסגלת לתפקד כאם-אני מתקשה מאוד ביציאה מהבית ,כמוכן בביצוע פעולות שגרתיות כגון טיפול שוטף בבית,ישנם ימים שאף להתקלח לבד קשה לי.שאלתי היא-האם בנושא שכזה,יש לי עילה לתבוע?יש בידי כל המסמכים הרפואיים המעידים על תקופה ארוכה של תלונות על כאבים,ביקורים אצל אורטופדים,ותלונות אצל רופא המשפחה..הבנתי שבנושא הזה זו בעיה מכיוון שזו מחלה שקשה מאוד לאבחנה-האם זה כך באמת?אשמח לתשובה מהירה!שיהיה שבוע מוצלח ובשורות טובות!תודה מראש!

    • תביעה בעילה של איחור באבחון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/07/2011 10:17

      השאלות שאת מעלה מצריכות בירור עם רופא מומחה. על מנת לבסס תביעה על המקרה שלך יש להוכיח את כל אלה: 1. שבירור של הסימפטומים עליהם התלוננת, לו נעשה, היה מוביל לאבחנה מוקדם יותר. 2. שלו נעשתה האבחנה מוקדם יותר ניתן היה להעניק לך טיפול למחלה שהיה משפר את סיכויי הריפוי/ההחלמה 3. שטיפול מוקדם יותר היה חוסך לך נזק. אם המענה לשאלות הנ"ל הוא "נכון", ייתכן שקיימת לך עילת תביעה ועלייך לפנות לייעוץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית