בחינת סיכויי תביעה

  • לא גילו בקע במפשעה בבדיקה מלפני שנה וחצי
    שוקי | 01/07/2011 08:37

    שלום.לפני כשנה וחצי החלו אצלי כאבים באשכים. נשלחתי תחילה למיון. מס, שבועות לאחר מכן הייתי בצבא, ולכן הכל איטי כ"כ)  לאולטרסאונד אשכים בשאלת בעיית אשכים + אולטרסאונד מפשעות בשאלת בקע.מצאו בבדיקת האשכים משהו קטן (וריקוצלה "לא קלינית"). בבדיקת המשפעות (שנערכה בדיוק מספר שניות ובאה לאחר בדיקת האשכים, ע"י אותו רופא) לא מצאו כלום.הנחתי שזו הבעייה. הלכתי לאורולוג מומחה (פרטי). אמר לי שהוריקוצלה, מבחינת גודלה, הרבה לפני השלב בו היא יכולה איכשהו להיות מורגשת בכלל.הכאבים נמשכו כשלושה חודשים ואז שכחומספר חודשים לאחר מכן הכאבים חזרו. שנה שלמה של כאבים. נשלחתי למספר רופאים, בעיקר אורולוגים שלא מצאו כלום- שכן הבעייה שהכאיבה היא לא בעייה אורולוגית, ושאלת הבקע נשללה שכן נבדקתי כביכול. תוך כדי עשיתי כל מיני בדיקות לא סימפטיות כמו בדיקת זרע.אלה היו שנה וחצי מבוזבזות לגמרי. למעט מס' החודשים של ההפסקה בכאב, כמעט כל מה שהעסיק אותי היה הכאב. היו לי נדודי שינה (כאב הורגש בעיקר בלילה). כאילו ונעמדתי במקום, או אפילו הלכתי אחורה, במשך שנה וחצי.הפסקתי את הלימודים. כי הייתי מסוגל להתרכז, שכן הדבר היחיד שהיה רץ לי בראש הוא "כואב לי", "שורף לי".ניסיתי להירשם לאורולוג מומחה נוסף. מזכירתו שאלה במה מדובר, אמרתי שכאבים באשכים במשך שנה, מבלי שמוצאים סיבה. אמרה לי שזה קורה, ובד"כ הבעייה לא אורולוגית. המליצה לי להירשם לכירורג כללי במקום, שכן הרופא שלא מטפל רק בבעיות אורולוגיות קונקרטיות. נרשמתי (פרטי). הרופא מצא במישוש אינדיקציה כלשהי שיכולה להעיד על בקע. הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד מפשעות חדשה, ונתן לרדיולוג הנחיות איך לבצע אותה בכדי למצוא \ לשלול בוודאות בקע. לבסוף נמצא בקע.האם ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית על זה שהבקע לא נמצא בפעם הראשונה? היה יכול לחסוך לי המון.אם כן, מי לתבוע? את הרופא הרדיולוג או את המכון הפרטי בו הרופא עובד?מה סכום תביעה על דברים כאלה? תביעה קטנה או עם עורך דין?תודה.

    • בחינת סיכויי תביעה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/07/2011 13:23

      השאלה האם קיימת עילת תביעה דורשת בירור מדוקדק ודאיות הבירור תלויה בהיקף הנזק: כדי לבחון זאת יש להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית שיזמין את התיקים הרפואיים שלך ויבחן דקיומם של סיכויי תביעה וכדאיותה.